IT & C

Elixirul tineretii

Un compus natural din vinul rosu, rezveratrolul, pare a avea, chiar si in cantitati mici, efecte benefice asupra inimii, similare unui alimentar specific, potrivit unui studiu international publicat in PLoS, cotidian specializat online, informeaza Mediafax.

Mai multe studii asupra cobailor au pus deja in evidenta efectele pozitive asupra anumitor cancere (mai ales asupra celui la prostata ) ale rezveratrolului, insa intr-o cantitate echivalenta unei sticle de vin rosu . Insa consumul de vin nu trebuie sa depaseasca o cantitate de trei pahare pe zi pentru barbati si de doua pahare pentru femei, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Un consum excesiv de vin poate, dimpotriva, sa creasca riscul de aparitie a anumitor cancere.

Cercetatorii au introdus in hrana cobailor de varsta medie mici cantitati de rezveratrol, care se gaseste mai ales in struguri si . Specialistii au constatat ca acest agent, ale carui efecte sunt comparabile cu cele ale unui regim hipocaloric (cu 20 - 30% mai putine calorii decat un regim alimentar obisnuit), are influenta asupra mecanismelor genetice ce provoaca imbatranirea si poate oferi o protectie speciala inimii.

"Rezveratrolul este activ in dozele cele mai mici posibile, iar efectele lui la nivel genetic seamana cu cele ale unui regim hipocaloric", a subliniat Tomas Prolla, profesor de genetica la Universitatea din Madison, Wisconsin , Statele Unite, unul dintre autorii studiului. Un alt autor, Jamie Barger, de la LifeGen Technologies, o companie specializata in genetica imbatranirii, a vorbit despre mai multe similaritati remarcabile. (continuarea in Ziua)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele