IT & C

Doua morminte si un sat vechi de 6.000 de ani in Prahova

Arheologii prahoveni au descoperit, in ultimele zile, doua morminte din Epoca Bronzului, la Campina, si un sat vechi de 6.000 de ani, la Malaiesti.

Arheologul Alin Franculeasa, de la Muzeul de Arheologie din Ploiesti, a declarat, miercuri, ca mormintele de la Campina, impreuna cu un schelet vechi de aproape 4.000 de ani, au fost descoperite la Biserica Sfantul Nicolae din campina in timpul unor lucrari de drenaj la casa parohiala din aceasta zona. De asemenea, au mai fost gasite doua vase din Cultura Tei.

El a adaugat ca, dupa decoratiunile vaselor si dupa ritualul de inmormantare , acestea sunt vechi de aproape 4.000 de ani. Oasele au ramas in locul unde au fost descoperite, iar cele doua vase au fost ridicate si urmeaza sa fie restaurate de arheologi, iar apoi vor fi depuse la locul descoperirii.

Alin Franculeasa a mai declarat ca, in aceste zile, se afla la Malaiesti, unde a fost descoperit un sat din Neolitic, vechi de aproximativ 6.000 de ani, aici fiind gasite 12 vase intregi. In prahova exista de asemenea situri arheologice deschise la Targsor, dar si pe autostrada Bucuresti - Brasov, unde au fost gasite doua astfel de vestigii.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele