IT & C

#anonimitate online #browser web #do not track

"Do Not Track", solutia pentru anonimitatea online?

In urma presiunilor din partea utilizatorilor, cei mai mari  dezvoltatori  de browsere web au decis sa implementeze si sa utilizeze optiunea " Do Not Track ", pentru utilizatorii care vor sa-si pastreze anonimitatea online.

O coalitie a marilor companii web, ce include Google, Mozilla si Microsoft, pregateste un sistem pentru adaugarea comenzii "Do Not Track" in orice browser. Aceasta va permite utilizatorilor sa refuze urmarirea activitatilor online, folosita de companiile de publicitate pentru alegerea reclamelor ce apar pe site-urile web vizitate. 

Optiunea a fost inclusa de mai mult timp in  Firefox  si  Internet Explorer , insa nu a fost respectata pana acum. Sistemul va intra cu adevarat in functiune in urmatoarele noua luni, potrivit Capital.ro.

 Google Chrome  este unul dintre browserele ce urmeaza sa introduca noua optiune, ce interzice utilizarea datelor colectate despre utilizatori in scopuri publicitare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele