IT & C

Din data de 15 mai se va testa sistemul unic de apeluri de urgenta

Conform Ordinului 180 din 11 mai 2004, incepand cu data de 15.05.2004 ora 00,00, timp de o luna de zile, se va testa, pentru Municipiul Bucuresti, sistemul pilot " 112 " componenta a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta .

Numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 va fi utilizat in paralel cu celelalte numere telefonice nationale pentru anuntarea urgentelor.

Conform Ordinului, operatorii retelelor publice de telefonie fixa si mobila trebuie sa ia masuri de rutare a apelurilor abonatilor proprii la numarul unic de urgenta 112 prin reteaua RomTelecom.
Ordinul 180/2004 poate fi consultat pe pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, www.mcti.ro, in cadrul sectiunii "Ordine ale ministrului", la adresa: //www.mcti.ro/mcti0.html?page=1947.
Sistemul vizeaza asigurarea protectiei cetatenilor si a unui grad inalt de asistenta indiferent de locul in care se afla acestia. Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta este construit prin crearea centrelor de preluare a apelurilor de urgenta si dotarea acestora cu un sistem operativ de telecomunicatii, destinat anuntarii, receptionarii, prelucrarii si transmiterii catre serviciile solicitate a apelurilor de urgenta, in mod centralizat si unitar. Sistemul va fi folosit si pentru coordonarea serviciilor specializate de interventie: politia, pompierii, ambulanta care au obligatia de a actiona in cazul apelurilor de urgenta.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele