IT & C

#google doodle #romania #google #castigator # doodle #concurs desen

Desenul unei eleve de clasa a VIII-a, ales sa reprezinte Romania pe Google

Google a anuntat castigatorul primei editii a concursului Doodle 4 Google in Romania. Desenul Iasminei Maria Raceanu, din clasa a VIII-a B, de la Colegiul National „Petru Rares“ din Suceava, a fost desemnat prin vot castigator al competitiei cu tema „Romania mea este…“.

Logo-ul Google desenat de Iasmina va fi publicat pe pagina de start a Google Romania pe 1 decembrie, putand fi admirat de milioane de romani. Castigatoarea a primit un premiu in valoare de 15.000 de lei si o bursa de tehnologie de 20.000 de lei pentru scoala unde este eleva.

In desenul ei, adolescenta si-a imaginat Romania ca „o tara verde cu munti si vai, dealuri si campii, colorata de obiceiuri frumoase ce trebuie pastrate, innobilata de artisti si sportivi ce i-au inaltat numele la cer. Romania mea merita iubita!“.

Desenul are foarte multe parti rupte din Romania, e foarte patriotic, dar, in acelasi timp, foarte personal, poate fi inteles de foarte multa lume. A fost dificil sa alegem, dar acesta este si un lucru bun, inseamna ca sunt foarte multi copii talentati“, a declarat Sophia-Foster Domino, unul dintre cei cinci membri ai echipei de desenatori de la Google responsabili cu ilustratiile tematice.

Desenul castigator a fost ales de catre public dintre cele 30 selectate de juriu si cele peste 10.000 inscrise in competie. Alaturi de marele castigator, 10 alti finalisti, cinci la categoria clasele I-IV si cinci de la clasele I-VIII, au fost premiati in cadrul unei gale desfasurate in Bucuresti, primind fiecare cate o tableta.

Castigatorii la categoria clasele I-IV sunt:

  • Ania Perta, clasa a III-a D – scoala cu clasele I-VIII nr 4, Ramnicu Valcea;
  • Dogan Buket, clasa a III-a – The International School of Bucharest, Bucuresti;
  • Eva Popa, clasa a IV-a – Olga Gudynn International School, Voluntari;
  • Paul Vancea, clasa a III-a B – scoala cu clasele I-VIII, nr 1, Bicaz;
  • Peter Bernad, clasa a II-a B – scoala Generala Vaskertes, Gheorgheni.

Castigatorii la categoria clasele V-VIII sunt:

  • Ana Maria Buretea – Liceul de Arta N. Tonitza, Bucuresti;
  • Dorina Teodora Sfabu, clasa a VIII-a D – Scoala Gimnaziala, nr 11, Botosani;
  • Iasmina Maria Raceanu, clasa a VIII-a B – Colegiul National Petru Rares, Suceava;
  • Ioana Zah, clasa a VIII-a – scoala Generala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu; Alba-Iulia;
  • Tatiana Topa, clasa a VIII-a – Colegiul National A. Saguna, Brasov.

 

Concursul Doodle 4 Google “Romania mea este…”, organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si TVR, s-a adresat tuturor elevilor din clasele I-VIII din Romania. Pana pe 27 noiembrie, publicul a avut posibilitatea sa ii aleaga pe cei 10 finalisti dintre cele 30 de desene selectate de juriu si sa il desemneze pe marele castigator.

Juriul concursului Doodle 4 Google Romania a fost format din personalitati din domeniul artistic, media si educatie: Nicolae Alexi, Adrian Botan, Adrian Braescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar si Catalin stefanescu. Din juriu a facut parte si Sophia Foster-Dimino, membra a echipei care se ocupa de redesenarea logo-ului Google la aniversarile pe care compania le sarbatoreste la nivel international si local.


Ce este un Doodle

In 1998, cand fondatorii companiei - Larry Page si Sergei Brin - au participat la Festivalul „Burning Man" din desertul Nevada (SUA), au dorit sa anunte uilizatorii motorului de cautare de „escapada“ lor, asa ca au desenat emblema festivalului in spatele logo-ului Google. Asa a fost creat primul doodle. Deoarece mica gluma a avut un succes neasteptat, in 2000, fondatorii companiei au creat o echipa responsabila cu aceste ilustratii. Alaturi de Sophia Foster-Domino, cea care a venit in Romania pentru a participa la desemnarea castigatorului competitiei din tara noastra, din echipa Google Doodle mai fac parte Dennis Hwang, Ryan Germick, Mike Dutton, Jennifer Hom si Willie Real.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele