IT & C

#review #recenzie #notebook #laptop #dell latitude e6400

Dell Latitude E6400 Review

este un model dedicat segmentului business. Acesta vine sa faca concurenta altor laptopuri din acesta clasa, asemenea notebook-urilor HP EliteBook 6930p sau Fujitsu LifeBook S7220.



Dell Latitude E6400 vine cu sistemul de operare Windows Vista Professional preinstalat si modelul ofera o serie intreaga de configuratii. Modelul testat vine cu un HDD SATA de doar 80 GB.

Aspectul lui Latitude E6400


Unul dintre cele mai importante atuuri ale lui Dell Latitude E6400 este cel al aspectului. Fata de stilul de laptopuri cu colturi rotunjite, creatorii lui Latitude E6400 Dell au optat pentru colturi ascutite si o infatisare mult mai sobra. Desi design-ul este modern, la prima vedere poate fi asociat cu multe modele de laptop care erau apreciate in zona business a anilor trecuti.

In grosime, notebook-ul Dell masoara 3,3 cm, are o suprafata delimitata de 33,2 cm latime si 23,7 cm lungime. La dimensiunile destul de compacte pe care le are, utilizatorul se asteapta ca laptopul sa fie si destul usor, dar nu este asa. Latitude E6400 cantareste 2,5 kg.

Carcasa laptopului este confectionata din aliaj de magneziu, material care trage destul de tare la cantar, dar aceasta solutie vine ca alternativa la fibra de carbon, pe care multi alti producatori de laptopuri o folosesc.

Ca in cazul oricarui produs Dell, logo-ul este inscriptionat pe carcasa, dar nu central ci in partea dreapta a capacului. Partea dorsala are patru suporti dreptunghiulari de cauciuc si un clip de deschidere a capacului de baterie.

Pe partea stanga (din perspectiva frontala) gasim portul Kensington, util pentru securizarea laptopului, portul VGA pentru transmiterea semnalului video cantre un alt monitor/televizor/etc, un port USB compatbil 2.0, portul SATA pentru conectarea unui HDD suplimentar si grila coolerului.

In partea dreapta, tot din aceeasi perspectiva, gasim doua sloturi USB, mufele pentru casti si microfon de 3,5 mm si butoane pentru controlarea conectivitatii wireless (Wi-Fi, Bluetooth).

Tot pe aceasta latura gasim unitatea DVD-RW care prezinta o particularitate interesanta pe langa butonul clasic de deschide/inchidere a sertarului pentru disc, exista si un buton asemator ca dimensiuni si ca modalitate de apasare cu un un card SD, care odata apasat va deveni un maner pentru scoaterea intregului drive optic.

Dupa drivul optic sunt plasate conectorul firewire si slotul pentru mini ExpressCard. Latura din spate a lui Dell prezinta portul pentru alimantare a acumulatorului si mufele pentru retea si telefon.

Bateria lui Latitude E6400


Dell Latitude E6400 foloseste un acumulator Litiu-Ion cu 9 celule, iar consumul de energie poate fi selectat dupa preferinte dintre optiunile Balanced, Power Saver si High Performance.

In mod teoretic, si dupa declaratiile Dell, bateria acestui laptop rezista pana la trei ore de folosinta in modul High Performance, iar Power Saver si Balanced ar da viata notebook-ului de mai mult de patru ore. Realitatea nu modifica lucrurile deloc, iar bateria rezista si atunci cand conectivitatile wireless si Bluetooth sunt pornite.

Ecran

Vestea cea mai imbucuratoare cand vine vorba despre ecranul laptopului care nu este lucios si chiar in conditii de lumina directa imaginile afisate au prezentat culori vii si clare.

Rezolutia ecranului laptopului de test, 1280 x 800 pixeli, este rezolutia normala pentru un laptop business. Totodata, ecranul are format wide screen 16:9.

Tastatura, touchpad si pointing stick-ul


Tastura lui Dell Latitude E6400 este mare si usor de utilizat. Butoanele sunt suficient de mari pentru o tastare foarte rapida, iar layout-ul tastaturii se aseamana cu acela al gamei ThinkPad (IBM/Lenovo). Totusi, aceasta comoditate pe care o da tastatura a venit cu un mic sacrificiu, acela al eliminarii NumPad-ului (tastatura numerica).

Touchpad-ul este destul de mic ca dimensiuni, dar prezinta o serie de butoane, prin urmare acesta este foarte personalizabila, avand chiar functii de middle-click, lucru care nu este intalnit la multe notebook-uri actuale.

Pointing stick-ul, unul din cele mai putin folosite instrumente din caracteristicile unui laptop, se afla totusi "infipt" intre butoanele tastaturii. Are rol de joystick si controleaza cursorul mouse-ului in caz ca acel periferic lipseste.

Ultimul cuvant

In concluzie, Dell Latitude E6400 este un laptop bun. Primeste foarte multe puncte pentru look, touchpad, ecranul mat si conectivitate. Desi este un laptop pentru clasa business, pretul lui il face destul de accesibil si pentru alti utilizatori.

Vine echipat cu un procesor puternic, iar ajutat de cei 2 GB de RAM nu va pune problema in rularea simultana a mai multor aplicatii. Totusi, sistemul de fata nu a fost conceput pentru un suport complex multimedia si cu atat mai putin pentru jocuri.

Galerie foto Dell Latitude E6400

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele