IT & C

#cuda #celsiud #nvidia #tesla #fujitsu siemens

De acum, computere Fujitsu Siemens cu Nvidia Tesla

Fujitsu Siemens Computers a anuntat introducerea statiilor de lucru Celsius ce implementeaza tehnologia NVidia Tesla .

Tesla transforma statii de lucru Fujitsu Siemens in supercalculatoare personale, datorita procesarii paralele a unitatii de procesare vizuala (GPU).

Ce este Tesla?

Unitatea de procesare vizuala Tesla C1060 este primul procesor multi-nucleu cu putere de procesare teraflop, cele 240 de nuclee ale sale oferind putere de calcul eficienta din punct de vedere al consumului de curent, scalabila, paralela, bazata pe arhitectura de procesare paralela NVidia Cuda .

La randul sau, Cuda permite dezvoltatorilor si cercetatorilor sa exploateze puterea de procesare masiv paralela a unitatii Tesla, prin limbajul C, standard in industrie.
 
"Combinand NVidiaTesla cu gama noastra de statii de lucru Celsius, vom imbunatati major performantele clientilor nostri", a afirmat Niels Keunecke de la Fujitsu Siemens Computers.

Disponibilitate

Statiile de lucru Fujitsu Siemens Computers Celsius ce incorporeaza procesoarele NVidia Tesla vor fi disponibile in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) incepand cu luna martie 2009. Pretul nu a fost inca anuntat.

"Procesarea pe GPU este o tendinta destul de evidenta, de care trebuie sa tina cont orice profesionist, mai ales daca munca acestuia implica calcule complexe, seturi mari de date. Am creat supercalculatoarele personale Fujitsu Siemens Computers Celsius pentru oferi o putere de calcul de 100 de ori mai mare decat al unei statii de lucru obisnuite, capabilitati de vizualizare extreme de mari, totul iîntr-un sistem accesibil"
, a mai spus Niels Keunecke.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele