IT & C

#boxe #computer personal #sunet #thx #subwoofer

Cum sa cumperi difuzoare pentru computer

Boxele pentru computer sunt foarte importante daca esti genul care prefera sa asculte muzica, sa urmareasca filme pe computer sau sa joace o serie de jocuri care au nevoie de o sonorizare buna pentru a reda bine experienta de joc. Iata cateva elemente de care trebuie sa tii cont in alegerea ta:


1
Intereseaza-te de producator

Daca nu esti o persoana care se pricepe la tehnologie, intereseaza-te in prealabil de producatorii de asemenea dispozitive si cauta cateva recomandari de la prietenii, membrii familiei sau chiar pe pe internet.

Acestea sunt doar cateva recomandari :

Altec Lansing - produc o serie lanrga de difuzoare pentru computer din categoria de mijloc de cumparatori. Produsele lor au o calitate foarte buna a sunetului.

Creative - Sisteme de sunet high-end. Ceva mai scumpe, dar calitatea sunetului este buna.

Klipsch - Foarte scumpi, dar sistemele lor sunt profesionale.

Labtec -  Este alegerea perfecta pentru cei cu buget mic. Nu exceleaza la calitatea sunetului, dar mult mai bune decat rivalii care produc aceleasi difuzoare.

Logitech - Printre cei mai cunoscuti producatori de sisteme de sunet, Logitech livreaza difuzoare mid-range si high-end. Destul de scumpi, dar calitatea sunetului este foarte buna.
2 Alege difuzoarele in functie de PC-ul pe care il ai

Daca computerul personal are o configuratie modesta, nu poate rula jocuri si nu il folosesti ca sa asculti muzica, ci pur si simplu pentru a naviga pe internet nu este cazul sa ai banii pe boxe scumpe. Algerea acestor gadgeturi se face si in functie de capacitatea PC-ului tau.
3 Verifica calitatea satelitilor

Denumirea "stiintifica" data difuzoarelor sau boxelor este satelit. Calitatea lor este inca un element la care trebuie sa fii atent. Materialele ieftine se observa cu ochiul liber, iar in cazul in care boxele sunt confectionate din asa ceva nu are rost sa achizitionezi un asemenea produs.

Un punct de reper sunt difuzoarele grele, materialele folosite sunt mai bune si au mai multa stabilitate. Dar si aici trebuie sa fii atent. Unii producatori introduc greutati in cutiile difuzoarelor pentu a da impresia de "materiale de calitate", iar unele modele vin cu suporti sau stative.

Sistemele de sunet pentru PC de calitate au de obicei butoane incorporate in corp pentru control usor si slot pentru mufa standard de 3,5 mm pe una din partile laterale. Mai mult asigura-te ca acestea sunt protejate magnetic. Daca nu, monitorul va afisa o serie de linii atunci cand boxele functioneaza.

4 Verifica puterea sistemului

Puterea sistemului este calculata in wati. Totusi, de obicei sunt specificate doua valori puterii exprimate in wati: cea normala (puterea maxima in conditii perfecte) si RMS (Root Mean Square). Tineti minte ca energia RMS este mereu mai mica decat cea indicata drept "normala".

Valoarea RMS este cea care trebuie luata in calcul la cumpararea unor difuzoare, pentru ca aceasta masoara puterea pe care acestea o pot "gestiona" fara probleme pentru perioade lungi de timp.
5 Alege sistemul in functie de spatiu

Difuzoarele unui PC vor fi asezate de obicei in preajma lui mai ales datorita cablurilor pe care acestea le au si care nu sunt foarte lungi. Alege difuzoarele si in functie de spatiul de pe biroul tau.

Unele modele de boxe se pot monta pe perete, dar si atunci acestea vor avea o serie de cabluri care se vor lega la un PC si o priza. In acest caz asigura-te ca firele sunt destul de lungi sa ajunga la sursa de curent.

La ce mai trebuie sa fii atent

Certificatul : cele mai scumpe boxe pentru PC au certificat www .acasa.ro/ thx " title="thx">THX . Acestea redau cele mai putine distorsiuni de sunet si o calitate foarte ridica. Daca te decizi sa achizitionezi asa ceva, computertul tau trebuie sa posede o placa audio certificata THX.

Totodata, atunci cand cumperi un set de boxe mai poti testa sistemul in magazin. Pentru ca sa te poti decide, adu cu tine un CD cu muzica care sa cuprinda o paleta larga de sunete. Alegerea va fi mai usoara in acest fel.

Daca ai un PC performant si esti gamer, cele mai recomandate sisteme sunt cele de 2.1, adica doi sateliti si subwoofer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele