IT & C

#garmin #ecoroute #consum #benzina #software

Cu Garmin ecoRoute economisesti benzina

Garmin , producator de sisteme de navigatie , a anuntat disponibilitatea lui ecoRouteT, un software gratuit care ii ajuta pe soferi sa micsoreze consumul de benzina.

Software-ul, disponibil spre descarcare, va adauga sistemelor de navigatie Garmin cateva functii precum monitorizari privind distantele parcurse in kilometri si consumul aferent de benzina, emisiile de CO2 sau costurile calatoriei.

Ce mai stie ecoRoute ?

Garmin ecoRoute isi va indica drumurile care solicita cel mai putin motorul, reducand astfel consumul si va oferi totodata sfaturi pentru imbunatatirea rularii astfel incat sa sofezi ecologic.

"Cele mai mari provocari ale soferilor europeni sunt consumul mai mic si starea mediului inconjurator", a precizat Clive Taylor, director de produs si Marketing in cadrul Garmin.

In plus fata de comenzile deja existente privind preferintele de rulare, precum "cel mai rapid drum" si "cea mai mica distanta", utilizatorii nüvi pot opta acum pentru "consum redus". Garmin va afisa drumul cel mai economicos din punct de vedere al consumului de carburant.

Consum supravegheat

Monitorizarile de consum urmaresc consumul de carburant de-a lungul timpului, dar si punctual in cazul anumitor calatorii, oferind analize complete ce pot fi descarcate si care includ detalii de drum, dar si legate de costuri.

Soferii au si posibilitatea de a personaliza sistemul de navigatie nüvi pentru a-l adapta propriilor autoturisme prin accesarea comenzii "Profil autoturism" din meniul ecoRoute.

Aici se pot introduce date referitoare la consumul masinii tale si preturile curente la carburant pentru ca nüvi sau se  poate calcula cheltuielile tale legate de transport.

"Utilizarea aplicatiei ecoRoute pe dispozitivele Garmin nüvi te ajuta sa devii un sofer mai inteligent intr-o perioada in care toti incearca sa-si salveze economiile. Cred ca Garmin are obligatia sa contribuie la o eficientizare a consumului, reducand astfel cheltuielile, dar si poluarea", a mai declarat Clive Taylor.

Esti compatibil?

Pentru a afla daca nüvi-ul tau este compatibil cu ecoRoute acceseza  site-ul Garmin. Software-ul a fost optimizat pentru Europa si este disponibil din 19 ianuarie 2009 . Poti descarca software-ul accesand un alt site al celor de la Garmin.

"ecoRoute afiseaza costurile aferente combustibilului inaintea unei calatorii. Aceasta functie ii va ajuta pe soferi sa hotarasca daca vor folosi masina sau e mai rentabil transportul in comun", a conclus Clive Taylor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele