IT & C

Corel teseaza WordPerfect pentru Linux

Un reprezentant al companiei a declarat ca magazinul online al acesteia va incepe sa comercializeze incepand cu 15 aprilie o versiune "proof-of-concep" Linux a WordPerfect. Acest proiect este menit sa determine fezabilitatea dezvoltarii de versiuni viitoare Linux a WordPerfect sau WordPerfect Office, a declarat oficialul Corel.

Anterior, Corel a produs o versiune Linux a WordPeerfect 8, lansata in 1998 si a oferit o versiune transpusa in Linux a WordPerfect 9 in 2000, cand Linux constituia inca o piatra de incercare in strategia largita a companiei.

Anul trecut compania a fost achizitionata de o firma de investitii din San Francisco, pentru suma de 98 milioane $. Compania si-a inchis cateva unitati business si a concediat din angajati, pentru a se concentra asupra a ceea ca noii proprietari considerau a fi cele doua segmente cheie ale afacerii: software grafic si WordPerfect.

In urma cu cativa ani, WordPerfect a avut cateva succese notabile pe piata, cand marii producatori de PC-uri au inceput sa doteze modelele low-and cu acest software, desi aceasta afacere nu a creat un profit prea mare.

Compania intentioneaza sa vanda versiunea 12 a WordPerfect catre sfarsitul acestei luni, promovand unelte si o interfata imbunatatita care o fac similara cu Microsoft Office .
Word Perfect concureaza in principal cu StarOffice de la Sun Microsystems si cu OpenOffice.org.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele