IT & C

Continuos Media Web, urmatoarea mare descoperire?

Cativa cercetatori din Australia pretind ca CMWeb (Continuous Media Web) dezvoltat de ei, care permite un acces rapid la materiale video si audio, va avea un impact asemanator dezvoltarii web-ului.

Dr.Silvia Pfeiffer si Conrad Parker din departamentul de Matematica si Informatica al CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) pretind ca au dezvolatat un sistem care evita timpul lung de asteptare cand se trece de la o pagina de text la una care contine materiale audio si video. Potrivit acestora, in locul vizualizarii unui fiser, utilizatorii au posibilitatea de a activa link-uri in timp ce vizioneaza fisire video si audio. Apoi se pot intoarce la fisiereul original sau sa urmeze link-urile mai departe catre alte subiecte, exact ca si can dar folosi pagini web normale.



Termenul folosit de cercatatori pentru a descrie procesele de indexare si adnotare a bogatului continut media este "annodex format media"



In prezent, componentele de baza ale CMWeb sunt dezvoltate ca si materiale open-source, pentru a incuraja raspandirea acestuia


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele