IT & C

#aniversare #constantin brancusi # ziua brancusi

Constantin Brancusi, sarbatorit astazi de Google

Sculptorul roman Constantin Brancusi este sarbatorit astazi de Google. Motorul de cautare si-a personalizat pagina de cautare cu ocazia aniversarii zilei de nastere a realizatorului Coloanei Infinitului.

Brancusi s-a nascut la 19 februarie 1876 la Hobita, in Gorj si a murit in 1957, la Paris, tara care l-a gazduit multi ani. A studiat la scoala de Belle Arte din Bucuresti, insa la 28 de ani porneste aventura studiului in strainatate: a invatat la Munchen, in ELvetia si Franta, acolo unde ia admiterea la prestigioasa Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts.

Sculptorul a creat mai ales in Franta, acolo unde-si avea atelierul, insa si in Romania, acolo unde se afla cele mai cunoscute opere ale sale: " Poarta sarutului ", "Coloana infinitului" din Ansamblul Monumental din Targu Jiu, "Rugaciunea" - o lucrare pentru un monument funerar in Buzau, "Pasari maiastre", "Muza adormita" si "Domnisoara Pogany" - cicluri care au fost foarte apreciate la expozitiile de profil din Europa si Statele Unite.

O parte a lucrarilor sale se afla la Muzeul National de Arta Moderna din Paris pentru ca, desi artistul le-a lasat prin testament Romaniei, regimul comunist din tara noastra nu a acceptat sa fie aduse dupa moartea artistului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele