IT & C

Concurenta cu cartela-minune

Pe piata telefoniei mobile, lucrurile par clare, cu doua companii, Orange si Connex Vodafone, care sint lideri detasati. Companiile mai noi nu cedeaza si pluseaza la oferte. Cea mai recenta este cea a grecilor, Cosmote , care au lansat o oferta destinata utilizatorilor de cartele.

In Romania sint aproximativ 13,5 milioane de utilizatori ai serviciilor companiilor de telefonie mobila. Cu toate acestea, se considera ca aceasta piata va creste si in anii urmatori, deoarece sint numeroase tarile in care telefonia mobila are o rata de penetrare ce depaseste 100%. Probabil ca acesta a fost si motivul care i-a determinat pe cei de la Cosmote sa investeasca in Romania. Dupa ce la lansare au mizat pe un abonament de trei euro si pe tarif unic, indiferent de retea, acum grecii si-au propus sa declanseze un atac in forta pe segmentul prepaid.

33 de ore gratis

Cosmote a lansat o oferta valabila pina la sfirsitul acestei luni, prin care atit clientii noi, cit si cei care au deja cartele de la acest operator au posibilitatea sa vorbeasca 2.000 de minute in retea daca vor decide sa activeze o extraoptiune in valoare de trei euro. Suma va fi oprita din valoarea initiala a creditului. Practic, posesorul unei cartele Cosmote poate sa vorbeasca peste 33 de ore in fiecare luna, timp de 12 luni de la data activarii, cu alti clienti din reteaua noastra, indiferent de palierul orar. Singura conditie este reactivarea extraoptiunii in fiecare luna, a declarat directorul de marketing si comunicare al Cosmote Romania, Costas Kapetanopoulos. Dupa epuizarea acestor minute, tariful perceput pentru un minut de convorbire este de 0,16 euro, indiferent de retea, zi sau interval orar. Aceasta oferta este vazuta ca o completare a ofertei initiale pentru clientii prepaid, care oferea posibilitatea ca, pentru 1,5 euro, clientul sa poata sa transmita 100 de SMS-uri. Este o incercare de a-si mari rapid baza de clienti, spune dr. Nicolae Oaca, analist al pietei de telecomunicatii.

Date si cartele

Oficialii Zapp spun ca, dupa ce s-a lansat serviciul Zapp FixTel, pachet care permite accesul la servicii de voce si date printr-un telefon fix wireless, se pregatesc servicii noi. Serviciile de date vor continua sa reprezinte una dintre prioritatile Zapp si in 2006, cind pregatim cresterea performantelor retelei de date prin adoptarea tehnologiei CDMA2000 1xEV-DO Rev. A. Aceasta va permite viteze de transfer de pina la 3,1 Mbps pentru download si 1,8 Mbps pentru up-load. Vom continua sa imbunatatim ofertele noastre de comunicare in grup si sa diversificam gama serviciilor de Internet de mare viteza, spune Mihaela Lupu, Head of corporate affairs. De asemenea, pe viitor ar putea aparea si alte surprize. Dupa ce anul trecut am lansat oferta prepaid pentru Internet mobil in banda larga, prin Zapp Card, analizam in prezent oportunitatea lansarii unei oferte prepaid pentru voce, mai spune Mihaela Lupu. Cum vor reactiona principalii doi jucatori de pe piata, Orange si Connex Vodafone, vom vedea. Totul va depinde de impactul pe care il vor avea ofertele celor de la Cosmote si Zapp.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele