IT & C

Cipul, inventia ultimilor 50 de ani

Potrivit unui studiu publicat recent de CNN, chipul este cea mai importanta inventie aparuta in ultima jumatate de secol. Internetul este a doua inventie ca importanta, fiind urmat de computerele personale. Ultimul loc din cele 20 de pozitii ale topului este ocupat de walkman.
Sondajul organizat de CNN a durat trei saptamani si a reusit sa adune aproape 120.000 de participanti. Dintre acestia, 20.500 de persoane (24%) sunt de parere ca chipul este cea mai importanta dintre cele 24 de inventii selectate de organizatorii sondajului.

Pe locul doi s-a situat Internetul, care a "reusit" sa adune voturile a 23.600 de persoane, adica un procent de 20%. Locul trei in topul inventiilor este ocupat de computerele personale, cu 20.700 de voturi (17% din total). Walkman-ul este inventia clasata pe ultimul loc: abia a reusit sa obtina 140 de voturi.

CELEBRITATI. Printre cei care au raspuns la chestionar se numara si cateva personalitati. Atleta britanica Kelly Holmes si fostul tenismen Jim Courier au vorbit despre importanta industriei aeronautice civile: "Daca nu ar fi existat calatoriile aeriene, noi nu am mai fi avut nici un fel de cariera internationala. Pur si simplu nu am fi avut posibilitatea sa facem ceea ce facem", a explicat Holmes.

Antreprenorul englez Richard Branson a fost ferventul sustinator al telefonului mobil: "Mi-a transformat viata", a spus el. La randul sau, Trevor Baylis, cel care a inventat radioul cu ceas, spune ca motoarele cu reactie sunt cea mai mare inventie a ultimei jumatati de secol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele