IT & C

#pierderi date #companii #solutii #agora #cio council

Cio Council si Agora Media la sfaturi cu presa

si Agora Media au organizat astazi conferinta cu subiectul "Storage / Backup / Disaster Recovery".

Aceasta are loc la , Sala Rapsodia si face parte din seria de conferinte Agora Technology Conferences.

Cui i se adreseaza evenimentul?


Evenimentul s-a adresat persoanelor de decizie si directorilor IT din marile companii din Romania si/sau institutiile financiar-bancare, telecom si utilitati, companii cu o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro si directorilor de IT din Administratia Publica Centrala.

Conferinta ATC dedicata solutiilor de storage, backup si disaster recovery a adus in discutie principalele solutii oferite de piata la acest moment.

Astfel, NetApp, Symantec, HP Romania, DELL, , S&T Romania, BULL, Romsym, Trend Import Export, Class IT, EMC2 si iNES si-au expus solutiile si serviciile pe care le ofera companiilor pentru eficientizarea activitatii lor.

Acestea au aforit participantilor informatii utile despre solutiile existente, costurile adoptarii lor si gradul de utilitate al unei decizii rapide de achizitie a unor astfel de solutii.

Fara de date

Pentru a preveni si evita orice disturbare a activitatii generata de pierderea datelor, companiile specializate in furnizarea de solutii de stocare si recuperare au adus in discutie cele mai noi concepte bazate pe experienta implementarilor actuale.

Astfel, conceptul de virtualizare castiga teren si pe acest palier, plasand instalarea serverelor si a aplicatiilor la un "click" distanta dupa cum a spus Serban Zirnovan, EqualLogic Storage Matter Expert for Key , DELL Romania.

"Virtualizarea ofera posibilitatea de a lucra cu serverele fara a mai depinde de anumite drivere sau aplicatii software si, ceea ce este mai important, se foloseste independent de hardware", a mentionat Ionut Visan, Presales Manager, Genesys Romania.

Solutii ale companiilor

Companiile au venit cu solutii adaptate nevoilor depistate pe parcursul timpului, in functie de cerintele specifice ale utilizatorilor. Spre exemplu, pentru o companie mare.

"Daca avocatul companiei are nevoie de toate email-urile companiei din ultimii doi ani, se pot arhiva numai acele informatii pentru perioada de timp selectata", a declaract Mihai Petelea, Solution Sales Manager DNS Romania.

In ceea ce priveste asigurarea dezastrelor aceasta implica existenta unei balante eficiente intre costurile necesare dezvoltarii suportului IT pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru principalii indicatori: timp de recuperare în caz de dezastru (RTO) si cele ale punctului de recuperare obiectiv (RPO). Aceste costuri trebuie corelate cu bugetul alocat pentru asigurarea situatiilor neprevazute.

"Planurile pentru a face fata unor dezastre sunt extrem de necesare acum. Cantitatea de date creste exponential si in acest context, se face simtita nevoia utilizarii unei serii de proceduri si tehnici specifice", a subliniat Felix Enescu, presedinte Cio Council .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele