IT & C

China urmeaza India in outsourcing

Economia tehnologica a Chinei a avansat foarte mult, insa vecina sa India detine un avantaj puternic in software outsourcing.
Aceasta este concluzia unui studiu recent al firmei de consultanta McKinsey.
Din cei 8.000 de furnizori de servicii software , doar cinci detin peste 2.000 de angajati, afirma firma in primul raport al anului 2005.



In contrast , India, detine mai putin de 3.000 de companii software. Cel putin 15 dintre acestea detin peste 2.000 de angajati, iar unele - inclusiv Infosys Technologies, Tata Consultancy Services si Wipro Technologies - au castigat renume si incredere internationala.
Desi veniturile din servicii IT sunt in crestere in China, totusi reprezinta doar jumatatea venitului Indiei, 12.7 miliarde de USD/an.
India si China lupta ca sa preia serviciile IT din tarile mai dezvoltate, mai ales SUA. Aceasta metoda, denumita "offshore outsourcing" a intampinat multe critici ca dezavantajeaza angajatii si afecteaza functia de lider al SUA. Altii insa considera ca ajuta economia SUA .


Venitul din servicii IT a Chinei a crescut cu 42%/an, din 1997-2003, la 6.8 miliarde USD. Numarul inginerilor si programatorilor profesionosti a crescut in mod considerabil in ultimii ani, iar numarul absolventilor vorbitori de limba engleza s-a dublat din anul 2000 la peste 24 milioane in 2004.
Totusi este nevioe de un management de talente mai performant in randul companiilor IT chinezesti, iar organizatiile trebuie sa protejeze proprietatea intelectuala a clientilor, a adugat McKinsey.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele