IT & C

#ces #windows 8 #google play #console #gamming

CES 2013 si viitorul consolelor de gaming mobile: Cele mai tari trei gadgeturi

CES 2013 a adus trei inovatii in domeniul consolelor de gaming portabile. La peste 20 de ani de la primul Gameboy, tabletele si consolele de gaming fuzioneaza pentru a crea cele mai puternice si mai versatile console de gaming mobile. Vezi cele mai trei gadgeturi de gaming prezentate la targul din Las Vegas.

Multi producatori incearca sa se impuna pe piata consolelor de jocuri portabile, dar in 2013 doar trei dintre noile gadgeturi au sanse de a deveni un succes important.

Razer Edge

Cunoscuta initial ca Project Fiona, Razer Edge este o consola care adauga practic doua controllere fizice pe marginile unei tablete cu Windows 8.

Manerele cu butoane fizice sunt detasabile, iar combinatia ecranului tactil cu modul de control clasic al consolelor i-au incantat pe multi dintre gamerii prezenti la CES 2013.

Consola va costa 1.000 dolari si include un ecran tactil de 10,1 inci, cu rezolutie 1366x768.

Nvidia Project Shield

Un nou concept de consola de gaming portabila, Project Shield are un avantaj excelent fata de alta gadgeturi: poate rula jocuri Android descarcate direct din Google Play, dar poate fi conectata wireless si la PC pentru jocuri disponibile prin platforma Steam.

Consola de marimea unui controller Xbox 360 include puternicul procesor Nvidia Tegra 4 si un ecran multitouch de 5 inci cu rezolutie HD.

Project Shield va fi lansat in al doilea trimestru al anului, mai intai in SUA si Canada, iar Nvidia nu a anuntat deocamdata pretul gadgetului.

Archos Gamepad

Tableta Android creata de Archos seamana cu PlayStation Vita si are o diagonala de 7 inci. Butoanele fizice sunt prezente in ambele parti ale ecranului tactil a carui rezolutie nu a fost anuntata inca.

Archos Gamepad ruleaza Ice Cream Sandwich, iar peste o mie de jocuri Android din magazinul Google Play vor fi optimizate pentru controlul prin butoanele fizice.

Chiar daca are un design mai putin inovator decat alte console de gaming portabile, noul Archos Gamepad ar putea deveni un succes important dupa lansarea anuntata pentru toamna lui 2013. Pretul estimativ este de 200 de dolari.



Sursa foto: Uncrate.com, Gizmag.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele