IT & C

Cerintele de sistem ale lui Windows Vista

Microsoft a comunicat oficial cerintele de sistem care vor trebui indeplinite pentru a se putea rula Windows placa video cu suport pentru DirectX 9. Acestea sunt doar cerintele de baza, Microsoft introducand si conceptul Windows Vista Premium , care denota PC-urile capabile sa ruleze noua interfata Aero Glass. Microsoft coopereaza strans cu anumiti integratori pentru a lansa sisteme Windows Vista Premium Ready, venind astfel in ajutorul celor care se vor vedea nevoiti sa-si imbunatateasca sistemul pentru a rula Vista.
Un sistem capabil sa ruleze Vista Premium va trebui sa indeplineasca urmatoarele cerinte: procesor la 1 GHz, 1 GB RAM, placa video cu 128 MB RAM, cu suport pentru Pixel Shader 2.0 si Windows Display Driver Model (WDDM), 40 GB spatiu pe hard disk, DVD-ROM, precum si o conexiune la Internet.

Microsoft a lansat si site-ul Vista: Get Ready, unde viitorii utilizatori pot afla ultimele informatii despre Vista, precum si descarca programul Windows Vista Upgrade Advisor. Acesta analizeaza componenta sistemului, recomandand care dintre variantele de Windows Vista ar fi cea mai potrivita pentru configuratia actuala si care componente nu au drivere compatibile cu noul sistem de operare.
Este de mentionat si faptul ca Microsoft obisnuieste sa subestimeze nevoia de resurse a produselor sale, astfel incat este posibil ca cerintele de sistem reale sa fie mai mari decat cele indicate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele