IT & C

Cercetatorii spun ca suntem din ce in ce mai fericiti

Danemarca este campioana la exuberanta, in timp ce Zimbabwe are cei mai napastuiti locuitori, potrivit ultimului index al fericirii. In ciuda anxietatilor din vremurile noastre, fericirea a crescut simtitor in inimile pamantenilor, arata un studiu citat de LiveScience.com.

Explozia de fericire este pusa de studiu pe seama cresterilor economice din tarile sarace, pe democratizarea altora, precum si pe cresterea tolerantei fata de femei si de grupurile minoritare. La nivelul intregii planete, fericirea este pe trend ascendent , se arata in World Values Survey, studiu finantat de guvernul american si realizat in perioada 1981-2007, pe 350.000 de locuitori din 52 de tari. In 45 de state din cele studiate, cetatenii declara ca duc o viata roza.

Statele Unite ocupa abia locul 16 in topul fericirii, fiind depasite de tari precum Puerto Rico , Columbia, Irlanda de Nord , Islanda, Elvetia, Olanda, Canada si Suedia.Un alt studiu recent arata si motivele pentru care americanii nu sunt in fruntea clasamentului: celebrii Baby Boomers se considera, in general, mai nefericiti decat generatiile anterioare. Plus ca cercetarea Pew Research Center din luna aprilie arata ca 80% dintre americani considera ca tara lor o ia in directie gresita.

Realizat pentru prima data in 1981, studiul s-a axat pe doua intrebari simple: „Va considerati in general foarte fericit, destul de fericit, nu foarte fericit, deloc fericit?“ si „Cat sunteti de satisfacut de viata pe care o duceti in acest moment?“. Studii mai vechi spun despre fericire ca este in mare parte mostenita si ca banii nu cumpara un procent insemnat din aceasta.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele