IT & C

Celulare in aer

Companii aeriene din Marea Britanie si Portugalia vor oferi pasagerilor posibilitatea de a vorbi la telefon in timpul zborurilor. Aceasta premiera se va face pe avioane Airbus.

Marile companii aeriene impreuna cu firme din domeniul telecomunicatiilor testeaza de multi ani posibilitatea de a folosi telefonul mobil si in timpul zborurilor, in conditii de siguranta pentru aeronave. Ultimele stiri din domeniu spun ca anul urmator, TAP Air (Portugalia) si BMI Airline (Marea Britanie) vor oferi pentru posesorii de celulare servicii de voce si date, asigurate de OnAir. Este vorba de un jointventure intre Airbus si SITA Information Networking Computing (Olanda), care spera sa-si vanda serviciile si altor linii aeriene .

TESTE. Dupa cum se arata intr-un material USAToday, pasagerii celor doi operatori din Portugalia si Marea Britanie, pot folosi celularele in timpul zborurilor in cadrul unor teste care vor dura timp de trei luni. Costurile vor fi destul de piperate, intre 2,30-2,50 dolari/ minut, in timp ce un SMS va costa in jur de 50 de centi, indiferent daca primesti sau trimiti. Pasagerii isi vor putea deschide telefonele mobile dupa ce avioanele vor depasi altitudinea de 3.000 de metri.

COMPETITIE. Cu cateva luni in urma, Ericsson anunta incheierea cu succes a testelor cu o retea GSM la bordul avioanelor. Producatorul suedez a dezvoltat o versiune pentru aviatie a statiei din familia RBS 2000, modelul RBS 2708.

In 2004, prin luna iulie, directorul companiei Qualcomm Inc. a purtat o discutie, pe un telefon mobil, intr-o cursa American Airlines, in prezenta mai multor fotoreporteri.

ECHIPARE
"Pentru inceput, atat TAP Air (Portugalia), cat si BMI Airline (Marea Britanie) vor avea doua sau trei avioane Airbus echipate cu sistemul OnAir" - George Cooper, director executiv OnAir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele