IT & C

Cele mai urate animale din lume

 

 


animal1

1.    Aye-aye (Daubentonia madagascariensis) este o specie pe cale de disparitie mai ales datorita faptului ca in unele sate din Madagascar era considerat un vestitor al raului si era, astfel, omorat.

 

 

 

 

 

 

 

animal22.    Nu numai ca pestele liliac arata ca si cand s-ar fi rujat in exces, dar corpul sau este acoperit peste tot cu umflaturi . Pestii liliac nu sunt buni inotatori, astfe incat isi folosesc aripioarele pectorale pentru a merge pe fundul oceanului.

 

 

 

 

 

 

 

animal33.    In ciuda infatisarii lor feroce, acesti pesti sunt de fapt mici si inofensivi pentru oameni: au in jur de 15 cm si, comparati cu alti pesti, au cei mai mari dinti raportati la marimea corpului.

 

 

 

 

 

 

 

animal44.    Aceasta testoasa de apa dulce este originara din America de Sud, mai ales din Amazon. Are un cap mare, turtit si acoperit cu tepi, prezinta un corn pe bot si uneori poate fi confundata cu scoarta unui copac.

 

 

 

 

 

 

 

animal55.    Aceasta cartita din estul Africii isi petrece o buna parte din timp in intunericul subpamantean si, in ciuda unei aparente plapande, rozatorul este binecunoscut pentru abilitatea sa de a supravietui in medii foarte dure. Cartita este foarte rezistenta la durere chiar si atunci cand pielea ii este expusa la acid.

 

 

 

 

 

 

animal66.    Nasul urias al maimutei trompeta este folosit de fapt pentru a atrage femelele. Nasul poate sa creasca pana la aproximativ 17 cm si este folosit pentru a scoate care anunta un pericol.

 

 

 

 

 

 

 

animal77.    Acest peste este de gasit pe coasta atlanticului, poate ajunge pana la un metru lungime si constituie o mancare populara in Europa si America de Nord.

 

 

 

 

 

 

 

 

animal88.    Pe langa faptul ca este urata, aceasta stridie prezinta distinctia de a fi prima specie de peste care merge in spatiu: in 1997, NASA a dus un specimen pe naveta spatiala Columbia pentru a-i studia efectele microgravitationale. Pestele de altfel poate supravietui in conditii foarte dure, putand sa supravietuiasca cu foarte putina mancare.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele