IT & C

Cele mai tari 10 bijuterii tehnologice

Ce-a de-a 41 editie a CES (Consumer Electronics Show), cel mai mare targ de echipamente electronice de larg consum din lume, recent incheiata, si-a desemnat castigatorii, la 32 de categorii.

Gigantul media online CNET Networks a acordat, la randul sau, o serie de premii celor mai inovative produse expuse in cadrul show-ului din Las Vegas. Wall-Street va prezinta, in cele ce urmeaza, cele mai tari bijuterii tehnologice ale anului.

Premiile CNET Best of CES, aflate de abia la a treia editie si asteptate cu mare interes de toti participantii la CES, au fost acordate celor mai tari 10 gadget-uri din 30 de produse nominalizate. Au mai fost acordate doua premii de excelenta: Best in Show si People’s Voice, castigatorii acestora regasindu-se printre cei 10 mai sus mentionati.

Trebuie insa evidentiat faptul ca CES 2008 nu s-a putut lauda cu prea multe lansari, in principal din cauza ca cei mai importanti jucatori din industria IT, inclusiv gigantul Apple, si-au programat propriile expozitii la scurt timp dupa incheierea evenimentului din Las Vegas (maxim doua luni)

Azentek: PC-uri pentru masina

Azentek a lansat, in cadrul Consumer Electronic Show 2008 doua noi PC-uri destinate industriei auto: Atlas CPC-1200 si Calypso CPC-1100, fiecare dispunand de procesor Intel Core Duo 1.66GHz, memorie RAM de 1GB, hard drive de 120GB si unitate DVD-ROM/CDRW.

Atlas CPC-1200 este o unitate double DIN cu ecran de 6.5 inch, in timp ce Calypso CPC-1100 este o unitate single DIN cu ecran de 7 inch.

Ambele PC-uri de masina folosesc Windows Vista cu o interfata speciala creata de Azentek. Acestea dispun de porturi CANbus, prin care pot primi date de la masina, cum ar fi informatii legate de calatorie. Panourile de comanda dispun de porturi pentru USB, pentru carduri de memorie SD, dar si un port auxiliar.

Pretul de comercializare al unui astfel de gadget va fi de aproximativ 2.700 dolari.

Moto Rokr E8: Telefonul-player


Moto Rokr E8 este gadget-ul castigator si la categoria PEOPLE'S VOICE. Muzica reprezinta elementul central al acestui dispozitiv, care se doreste a fi in acelasi timp telefon si player multimedia si a carui noutate consta in tehnologia intitulata "ModeShift".

"ModeShift" se traduce prin faptul ca in locul layout-ului traditional al tastelor, Rokr dispune de control touch-pad, al carui fundal luminos se adapteaza in functie de modul in care e utilizat dispozitivul (telefon, player muzical sau vizualizare imagini), evidentiind numai butoanele relevante.

Rokr E8 dispune de un ecran de 2 inch, o memorie interna de 2 GB, slot pentru carduri de memorie externa, camera foto de 2 megapixeli, browser HTML, player musical digital, tehnologie Moto's CrystalTalk .

Lenovo: linia IdeaPad

Lenovo, al treilea producator mondial de PC-uri, a profitat de editia din acest an a Consumer Electronic Show, pentru a lansa cateva modele noi de laptopuri, mai usoare, mai sofisticate si mai colorate.

Dupa ce anul trecut compania a adus anul trecut la Las Vegas ThinkPad-urile din seriile X60 si T60, Lenovo a lansat anul acesta o provocare pentru HP si Dell prin cele trei modele de notebook-uri IdeaPad: Y710, Y510 si U110. Laptopurile sunt echipate cu camere de 1,3 megapixeli si cu tehnologii de recunoastere a fetei, figura utilizatorului fiind astfel folosita drept parola pentru accesarea sistemului.

Cel mai usor dintre modele, IdeaPad U110, cantareste putin peste un kilogram si va fi comercializat la un pret de aproximativ 1.800 dolari.

Sony Alpha DSLR-A200

Sony a prezentat in cadrul show-ului din Las Vegas noul sau aparatul foto profesional Alpha DSLR-A200, un concurent de temut pentru mai vechii Nikon D40x si Canon EOS Rebel XTi.

Alpha DSLR-A200 este o camera foto profesionala mainstream cu senzor CCD de 23.6 x 15.8 mm, rezolutie de 10 megapixeli, LCD de 2.7 inch si 230.000 pixeli, ISO de la 100 la 3200, stabilizator de imagine Super Steady Shot, Dynamic range optimizer, White balance bracketing, DOF Preview, Metering (Multi Segment - 40 segment Honeycomb pattern, Center, Spot).

Alpha DSLR-A200 va fi disponibil la un pret aproximativ de 700 dolari

Bug Labs: Lego-ul gadgeturilor

Bug Labs a lansat in cadrul ultimei editii a Consumer Electronic Show un dispozitiv extrem de ingenios, constituit din mini-computer-ul Bug Base (baza intregului echipament) si 4 module: GPS, camera, display touchscreen LCD color si senzor de miscare.

Supranumit si “lego-ul gadgeturilor”, acest dispozitiv permite asocierea celor patru module in diferite variante, si atasarea lor la mini-computer-ul de baza. Cu alte cuvinte, Bug Labs ofera utilizatorului posibilitatea de a-si construi propriul gadget, incorporand numai acele functii de care are nevoie la un moment dat.

Platforma Bug open-source 100% este extrem de flexibila si stimuleaza imaginatia utilizatorilor.

Nyko Wireless Nunchuck

Faptul ca Nintendo Wii dispune de telecomanda nu inseamna neaparat ca utilizatorii sai nu se mai incurca in fire si asta pentru ca majoritatea jocurilor Wii au nevoie, pe langa Wii Remote si de Wii Nunchuck, un dispozitiv periferic care se leaga la telecomanda printr-un cablu destul de lung.

Dupa ce a eliminat mai intai cablul Wii prin intermediul Wireless Sensor Bar, Nyko, face un pas inainte o data cu introducerea Wireless Nunchuck.

Nyko Wireless Nunchuck se conecteaza la Wiimote prin intermediul unui senzor wireless, care o data introdus in portul auxiliar, face posibila sincronizarea Wiimote si Nunchuck, prin apasarea butoanelor corespunzatoare. Nunchuck actioneaza ca si cand ar fi conectat fizic la telecomanda. Cele doua baterii de tip AAA asigura functionarea pana la 30 de ore a dispozitivului wireless creat de Nyko.

Nyko Wireless Nunchuck va fi disponibil la un pret aproximativ de 30 dolari.

Logitech Squeezebox Duet Network Music System

Logitech a dezvaluit in cadrul editiei din 2008 a CES un nou sistem audio ce permite utilizatorilor sa asculte muzica preferata in orice colt al locuintei.

Squeezebox Duet este format, asa cum sugereaza si numele, din doua elemente: o telecomanda cu ecran LCD color de 2.4 inch (6 cm) si un receptor/emitator compact, care permite accesarea wireless a melodiilor preferate, si redarea acestora pe sistemul stereo existent in locuinta.

Solutia unica Squeezebox permite utilizatorilor sa asculte muzica chiar ?i atunci cand calculatorul este oprit. Dupa ce sistemul Squeezebox Duet este inregistrat, utilizatorii vor putea accesa mii de posturi de radio si milioane de melodii adunate de serviciul de Internet unic al Logitech: SqueezeNetwork, sustinut de platforma open-source SqueezeOS.

Logitech Squeezebox Duet este disponibil la un pret recomandat de 399,99 euro. Receiverele aditionale pot fi achizitionate la un pret recomandat de 149,99 euro, iar telecomanda de sine statatoare costa 299,99 euro.

EchoStar TR-50

Pentru cei care locuiesc intr-o zona bine acoperita de provideri de televiziune digitala, TV “over-the-air” este solutia perfecta, calitatea programelor fiind una excelenta.

EchoStar TR-50 pune la dispozitia telespectatorilor care folosesc antene pentru receptionarea semnalului TV mare parte din calitatile transmisiei prin satelit.

Datoita celor doua tunere ATSC si NTSC, EchoStar TR-50 ofera posibilitatea inregistrarii “over-the-air” HD digital, standard digital si a canalelor analogice. Dubla actiune a tunerelor se traduce prin aceea ca poate fi vizionat (si inregistrat) un program live, simultan cu inregistrarea altuia.

Acest dispozitiv ofera, de asemenea, un control total asupra programelor live, inclusiv derulare, pauza, slow-motion etc.

TR-50 se doreste a fi solutia perfecta pentru toti cei care nu dispun nici de televiziune prin satelit si nici prin cablu, care vor sa-si faca propriul program.

iRiver W7: MP3 player si GPS

iRiver W7 este un player multimedia cu display wide de 480x272 pixeli, care impresioneaza extrem de placut, in special datorita capabilitatilor GPS! W7 nu are incorporata o antena GPS, putand fi insa achizionat un dispozitiv de masina care sa ii adauge aceasta functie.

Desigur, veti spune ca o multitudine de telefoane mobile au GPS incorporat, insa ecranul de 3 inch al iRiver-ului este cel care face diferenta, eclipsand majoritatea acestor dispozitive.

Printre dotarile W7 se numara: e-book reader, Radio FM, suport MPEG-4, WMV9, JPG, TXT si SWF, player video, flash player pentru jocuri. In plus, controlul se face prin interfata touchscreen.

Autonomia lui iRiver W7 este de 27 de ore in modul audio si 4 ore in modul video!

Preturile pentru Europa sunt de: 175 euro pentru versiunea de 4 GB si 215 euro pentru cea de 8 GB.

Philips Eco TV


Trebuie mentionat, intai de toate, faptul ca Philips Eco TV este gadget-ul desemnat de CNET Best in Show.

Modelul Philips 42PFL5603D cu diagonala de 42 inch (107 cm), rezolutie de 1080 pixeli si LCD flat-panel reprezinta o incercare bine venita a producatorului olandez de a trage un semnal de alarma asupra uneia dintre cele mai mari probleme ale industriei IT: reducerea consumului de energie.

Cum a reusit Philips sa faca acest lucru? Raspunsul il constituie diminuarea intensitatii luminii atunci cand ruleaza scene mai intunecate, precum si in functie de lumina ambientala. De remarcat ca aceasta functie este lasata la discretia utilizatorilor, putand fi controlata printr-un buton on/off.

Producatorul olandez a mai incorporat cateva trasaturi “verzi”, cum ar fi materiale ecologice si doar “urme” de mercur. Pana si ambalajul este tot din material reciclabil.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele