IT & C

Cele mai scumpe celulare din lume

Compania Vertu a pregatit pentru apropiatele Sarbatori de iarna o noua serie in colectia sa "aurita" de telefoane mobile. Noile modele ajung la preturi de 90.000 de dolari, desi din punct de vedere tehnic nu ar trebui sa depaseasca 500 de dolari.

Anul trecut, un telefon mobil marca Vertu putea ajunge la uriasa suma de 32.000 de dolari, fiind considerat cel mai scump terminal. Modelele erau lucrate de mana, fiind impodobite cu pietre pretioase , aur si platina. Exista si un model ieftin, la doar 4.700 de dolari. Pentru colectia din acest an, Vertu a prezentat de curand noi modele. Nu va grabiti sa puneti bani deoparte, pentru ca au fost achizitionate inainte de lansare. Este vorba despre 200 de celulare din aur alb acoperite cu diamante (conexiune Bluetooth, dar fara camera foto ). Totusi, vor exista si modele ceva mai ieftine, undeva la 5.000-6.000 de dolari, pentru cei care vor totusi ceva "special" de Craciun.

RUSII SI ASIATICII. Noii-imbogatiti din Rusia, precum si milionari din Hong Kong, Indonezia sau Singapore sunt printre "fanii" acestor modele, desi vedete precum Victoria Beckham, Madonna sau Adrian Mutu nu s-au "sfiit" sa achizitioneze asa ceva.

"Cei care cumpara aceste celulare nu cauta un gadget. Ei cumpara o atitudine", spunea cu ceva timp in urma Eric Lee, director de vanzari Vertu pentru Asia de Sud-Est si zona Pacificului. Eric Lee spune ca un cumparator de Vertu castiga pe an in jur de 300.000 de dolari .

O data cu telefonul Vertu, cumparatorii primesc o serie de servicii exclusiviste, de tip "concierge". Abonatii acestor servicii pot comanda orice le trece prin cap 24 de ore din 24, oriunde in lume. Marfa le va fi adusa in cel mai scurt timp posibil.

SUBSIDIARA NOKIA. Sediul central al companiei Vertu este in Londra, fiind vorba de o subsidiara independenta a producatorului finlandez Nokia. Compania are cateva reprezentante, fiind vorba de Paris, New York, Singapore, Hong Kong si dealeri in Kuweit, Macau sau Emiratele Arabe Unite.


MOBIL DE 1 MILION $
"Inspirat" mai mult sau mai putin de stilul Vertu, austriacul Peter Aloisson are o afacere prin care "imbogateste" diverse modele de celulare (existente pe piata) cu bijuterii si metale pretioase . "Stiam ca telefonul mobil va deveni o parte din viata noastra si, aidoma ceasurilor, trebuie sa existe si variante de lux", a declarat Aloisson pentru CNN. Austriacul "produce" trei telefoane pe an, in functie de comenzile pe care le primeste de la celebritati si clienti bogati. In prezent lucreaza la un model care va costa in final peste 1 milion de dolari . "Va avea parti din aur si va fi acoperit cu 2.590 de diamante albastre, unele dintre cele mai rare bijuterii", a declarat austriacul, fiind vorba de o comanda din partea unui producator german.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele