IT & C

#romania #amenintare virtuala #trojan #malware

Cei mai periculosi malware ai lunii februarie

Cu patru troieni, patru viermi, un exploit si un virus, clasamentul malware al lunii februarie s-a schimbat putin fata de luna ianuarie, reflectand o simetrie perfecta a distributiei ameninatrilor malitioase.

Totodata, mediile de stocare portabile sunt principalul mijloc de raspandire malware -ului.

Locul I ai II

Luna aceasta, Win32.Worm.Downadup.Gen, liderul clasamentului din ianuarie, a coborat o pozitie, cedandu-i locul intai  troianului Trojan .AutorunInf.Gen. Acesta este un mecanism generic de raspandire a aplicatiilor malware prin intermediul mediilor de stocare portabile, precum memorii USB, carduri de memorie sau hard disk-uri externe.

Trojan.AutorunInf.Gen a acumulat  un procentaj de 8,01% din totalul infectiilor cu malware in Romania. Win32.Worm.Downadup.Gen se plaseaza pe pozitia secunda, cu 7,97 procente. Acest vierme exploateaza o vulnerabilitate cunoscuta din Microsoft Windows.

Locul III

Cu un procentaj de 4,02%, Trojan.Autorun.AET se claseaza pe locul al treilea in top. O varianta inrudita cu principala amenintare a acestei luni, troianul se raspandeste prin sistemul de directoare partajate din  Windows, dar si prin mediile externe de stocare.

Acest troian, exploateaza functia Autorun implementata in sistemele de operare Windows anterioare lui Vista SP2. Din cauza exploatarii masive a acestei functii de catre autorii de malware, Microsoft a decis sa o dezactiveze incepand cu Windows Vista SP2 si Windows 7.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele