IT & C

#google #uniunea europeana #legislatie europeana #servicii clare #android #strategie

Ce concesii face Google in Europa

Gigantul IT Google este nevoit sa modifice strategia utilizata in restul lumii. Legislatia europeana impune masuri suplimentare de securitate pentru drepturile utilizatorului, pe care Google nu le respecta in momentul de fata.

Motorul de cautare Google ar putea fi obligat sa modifice modul in care afiseaza rezultatele cautarilor in Europa.

Problemele companiei au inceput inca din 2010, cand Google a fost acuzat ca abuzeaza de pozitia sa importanta in segmentul cautarilor online pentru a-si promova propriile servicii.

Compania a trimis autoritatilor din UE un "pachet de concesii", care include marcarea clara a propriilor servicii care sunt promovate in forma publicitara, potrivit The Wall Street Journal.

Google nu a comentat oficial cu privire la modificarile impuse de legislatia europeana, recunoscand doar continuarea cooperarii cu Uniunea Europeana pentru rezolvarea situatiei.

Motorul de cautare infrunta acuzatii similare si cu privire la sistemul de operare Android. Fairsearch Europe, grup din care fac parte Microsoft, Nokia si Oracle, sustine ca Google isi promoveaza ascuns propriile servicii in sistemul de operare mobil.

Sursa foto: thedailydoodle.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele