IT & C

Caviarul saracului

O firma japoneza produce „Cavianne“, un soi de icre negre sintetice asemanatoare celor de sturion, dar de 50 de ori mai ieftine.

Un fost patiser japonez, in varsta de 75 de ani , a inventat „Cavianne“, o imitatie a caviarului de cincizeci de ori mai ieftina, disponibila deja in cateva restaurante. Doar Susumu Mikami produce caviar artificial in Japonia si vinde o cutie de 50 de grame cu aproximativ 1.000 de yeni (6 euro), relateaza AFP.

„Cavianne“ este fabricat intr-un laborator culinar situat in prefectura Aomori (nordul Japoniei), fiind un amestec de mai multe ingrediente: cerneala de sepie, samburi de mar, arici de mare, stridii si scoici Saint-Jacques. La toate acestea se adauga un aglomerant extras dintr-o alga .

Laboratorul culinar Hokuyu Foods dispune de o instalatie cu tuburi prin care amestecul de culoare gri si lipicios curge si apoi ia forma unor mici bile, asemanatoare icrelor de sturion. Susumu Mikami a avut nevoie de doi ani pentru a pune la punct „formula exacta“ a produsului, al carui gust te duce cu gandul la faimosul caviar Beluga. „Gustul caviarului Marea Caspica este minunat“, spune Mikami. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele