IT & C

Capsula Soyuz a ratat aterizarea pe aerodromul Baikonur din Kazakstan

Capsula Soyuz a aterizat la 420 de kilometri in afara pistei de la cosmodromul Baikonur in Kazakstan, anunta agentia Ria Novosti. La bordul capsulei se aflau trei astronauti, care au fost ajutati sa iasa din capsula. Nici unul dintre ei nu a avut de suferit.

Expeditia a 16-a readus pe Terra doi dintre astronautii care si-au petrecut ultimele luni pe Statia Spatiala Internationala, comandantul Peggy Whitson, prima femeie - astronaut care a condus o misiune pe ISS si inginerul de zbor Yuri Malencenko. Astronautii au avut ca misiune desfasurarea unor experimente stiintifice la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Misiunea a insemnat si o premiera pentru Coreea de Sud , care a trimis primul astronaut in spatiu, o femeie. Coreea de Sud este cea de-a 36-a tara care trimite un om in cosmos. Astronautii au ca misiune desfasurarea unor experimente stiintifice la bordul statiei.

Guvernul de la Seul a platit 25 de milioane de dolari Rusiei pentru includerea in echipaj a unui astronaut sud-coreean. Statia Spatiala se deplaseaza in jurul Pamantului cu o viteza de 28 de mii de kilometri pe ora, la o altitudine de peste 350 de kilometri.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele