IT & C

#fibra google #fibra optica google #internet google #servicii fiber

Cand va cuceri lumea internetul prin fibra de la Google?

Inca de anul trecut, gigantul Google a intrat pe piata furnizorilor de internet, oferind internet de mare viteza (1Gb) la preturi acceptabile prin Fiber. Serviciul este disponibil, deocamdata, doar in statul Kansas din SUA. Britanicii de la Broadband Genie au calculat insa, in cat timp si cu ce costuri va putea Google sa extinda Fiber-ul in lume.

Pentru 70 de dolari pe luna, americanii care locuiesc in Kansas City, statul Kansas, beneficiaza de o viteza de intenet de pana la 1.000 de Mbps. Enorm, in conditiile in care, potrivit sursei citate, cea mai mare viteza de download din SUA este de 300 de Mbps, iar in Marea Britanie de 120 Mbps.



Google mai ofera alte doua pachete, unul gratuit, dar cu o taxa de instalare de 300 de dolari si o viteza infima (doar 5 Mbps), si unul premium de 120 de dolari pe luna, fara taxa de instalare, care include servicii de televiziune, 1 TB spatiu de stacre in "Cloud", servicii TV si o tableta Nexus 7 pentru a fi folosita drept telecomanda.

Din pacate, nu toti se pot bucura de aceste facilitati. De fapt, calculele celor de la Broadband Genie estimeaza ca fibra Google ar putea fi raspandita la nivel mondial in 465 de ani la un cost enorm, de 1.6 trilioane de dolari.

Sursa foto: lucidagency.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele