IT & C

Caminele studentesti, laboratoare pentru hakeri

Conducerea Universitatii ?A.I.Cuza? (UAIC) din Iasi se gandeste sa lase studentii din camine fara acces la Internet, dupa ce o companie americana de filme s-a plans institutiei ca i se fura materialele de pe site. In decurs de numai doua luni, conducerea de la UAIC a primit, de la casa de filme Columbia Pictures Industry, nu mai putin de trei adrese prin care se solicita sistarea piratarilor de filme. Cea mai recenta reclamatie de trafic ilegal a celor de la Columbia a ajuns la UAIC la sfarsitul saptamanii trecute.

Institutia a fost informata ca in caminul C2 din targusor se intampla lucruri ilegale, studentii curiosi piratand filme de pe site-ul casei de filme americane. Traficul este atat de mare in respectivul camin, incat nu s-a descoperit cine a copiat ilegal primul si unde au fost distribuite copiile. Rectorul Dumitru Oprea este atat de intrigat de cele intamplate incat se gandeste serios la stoparea accesului la Internet a tuturor studentilor, din toate caminele de la ?Cuza?, considerand ca atunci cand a facut aceasta investitie a facut o greseala, care i-a dat numai batai de cap. Un ?pirat? din Targusor a fost prins deja, in urma unei alte adrese de la CPI , datata cu 21 aprilie.

Codrin Gabriel Michiu este student in anul IV la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) si are deja interzis accesul la Internet pana la definitivarea tuturor anchetelor. La sfarsitul saptamanii trecute, a intrat in vigoare Legea de ratificare a Conventiei privind combaterea criminalitatii informatice, semnata de Romania la data de 21 noiembrie 2001, la Budapesta.

De asemenea, portalul www.eFrauda.ro, lansat de MCTI in ianuarie 2004, permite primirea sesizarilor privind activitatile cu caracter aparent nelegal in domeniul serviciilor societatii informationale, realizand interactiunea directa intre furnizorii si consumatorii de servicii ai societatii informationale si autoritatile cu competente in domeniu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele