IT & C

Cadouri electronice

Producatorii, vanzatorii si cumparatorii americani de produse pentru caini si pisici sunt prinsi intr-o adevarata febra a Craciunului, anul acesta reliefandu-se printr-o variata gama... electronica.
Aproape doua treimi din familiile din Statele Unite (63%) au cel putin un animal de companie , ceea ce reprezinta 90,5 milioane de pisici si 73,9 milioane de caini, arata statisticile Asociatiei Producatorilor de Obiecte pentru Animale (APPMA). Ca atare, cheltuielile pentru cumpararea de cadouri pentru "cei mai buni prieteni ai omului" ar trebui sa atinga 2,6 miliarde de dolari pana la finele anului. In afara jucariilor traditionale, vesminte si alte accesorii obisnuite, proprietarii americani, de preferinta avuti, de caini si pisici vor putea opta in acest an pentru cadouri electronice "ultimul racnet".
Pe locul unu, telefonul portabil pentru catei, "PetsCell", imaginat de o mica societate din Scottsdale din Arizona, "PetsMobility", destinat cu prioritate stapanilor angoasati de ideea pierderii celui mai bun prieten. PetsCell, un soi de talkie-walkie, se poarta in zgarda si permite sa vorbesti cu cainele sau sa il regasesti datorita unui sistem GPS integrat, in cazul in care patrupedul s-a pierdut. Labradorul dumneavoastra favorit poate raspunde printr-un latrat vesel sau un marait furios, potrivit propriului caracter. Iar daca un strain gaseste cainele ratacit, va poate contacta direct apeland unul din numerele de telefon programate in PetsCell. Acest mobil "unic", cum sustin cei care l-au conceput, rezista la apa si la socuri , nu depaseste marimea si greutatea unui telefon portabil pentru oa-meni. Comercializat in Statele Unite, el va sosi intr-un viitor neprecizat si in Europa. Aparatul va va alarma printr-un sistem de bariera electronica direct prin telefonul dumneavoastra portabil atunci cand cainele paraseste perimetrul imobilului sau al gradinii. PetsCell va costa intre 300 si 350 de dolari iar abonamentul lunar 12-15 dolari. Fabricantul declara ca exista numeroase cereri din partea celebritatilor care doresc sa fie primele care cumpara modelul pentru catelul lor favorit. Cu un mantou sau un impermeabil sic, cainele unui star, flancat de propriul portabil, va avea cel mai grozav efect.
Pentru femeile si barbatii de afaceri, cu orare prelungite la birou, distribuitorul numeric programabil pentru hrana va permite sa va terminati reuniunile importante fara grija ca veti gasi acasa covorul ros sau alte daune, semn al nervozitatii tovarasului abandonat intre patru pereti, fie ei si de lux, care se considera neglijat. Numit "Intelligent Automatic Pet Dish", acest distribuitor automat de hrana si de apa se deschide la orele programate, insotit de 20 de secunde de mesaje preinregistrate pentru a chema catelul sau pisica sa vina la masa.
In fine, se asteapta iesirea pe piata a CD-ului pentru animale care, de Craciun, a continut scheunaturi sau mieunaturi, depinde pentru cine este cumparat, pe melodia celebra . Scheunaturile, latraturile sau gemetele a peste 100 de caini adevarati au fost inregistrate in rastimpul unui an in zona Los Angeles pentru aceasta editie unica, copiind celebrul cantec de Craciun scris in 1857 de James Pierpont.



Trimite o felicitare muzicala de Craciun felicitari de craciunfelicitari de craciunfelicitari craciun felicitari craciunfelicitari craciunfelicitari craciun

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele