IT & C

BT lanseaza un serviciu de mesagerie vocala instant pe Yahoo

Operatorul de telefonie fixa britanic BT Group a lansat un nou serviciu pentru efectuarea de apeluri telefonice, utilizand produsul de masagerie instant al Yahoo.
Noul serviciu, denumit BT Communicator cu Yahoo Messenger utilizeaza tehnologia Voice over Internet Protocol (VoIP), pentru transmiterea de mesaje vocale pe Internet.
Anul viitor cele doua companii vor adauga si capacitati video serviciului, astfel incat cele utilizatorii se vor si putea vedea in timp ce vorbesc.

VoIP, care doar de putin timp ofera o calitate acceptabila a convorbirilor, inregistreaza o crestere importanta in SUA, Europa si anumite zone din Asia, prin acces broadband la Internet, cu planuri de a permite utilizatorilor sa ramana online in schimbul unui abonament lunar fix.

Serviciile VoIP sunt utilizate pentru a pastra loialitate utilizatorilor Internet. La inceputul acestui an compania britanica Skype Technologies a pregatit piata, dezvaluind un nou software ce permite utilizatorilor Internet sa efectueze apeluri telefonice intre doua computere fara a implica nici un cost pentru utilizator .

BT Communicator prin serviciul Yahoo este proiectat pentru a usura pentru utilizatori trecerea de la o conversatie instant messenger la una telefonica .

Potrivit unor studii recente, una din 10 convorbiri IM sfarseste ca si convorbire telefonica . Cu ajutorul serviciului, un utilizator poate trimite in casuta de dialog IM un mesaj instant, un e-mail sau se poate angaja intr-o conversatie vocala prin intermediul PC-ului.
BT a declarat ca serviciul este disponibil pentru mai mult de 19 milioane de utilizatori din Marea Britanie, iar software-ul va fi gratuit.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele