IT & C

Broasca fara plamani

Descoperire rara in Indonezia! Un grup de biologi au gasit o broasca care nu are plamani si respira prin piele. Descoperirea, sustin biologii, ar putea oferi detalii importante despre evolutia unor specii.

Broasca a fost gasita pe insula Indoneziana Borneo in timpul unei expeditii. Un biolog indonezian a declrat ca a vazut pentru prima oara broasca acum 30 de ani si de atunci a organizat cinci expeditii pentru a o gasi.

Omul de stiinta sustine ca nu mai exista o astfel de specie nicaieri in lume. Este vorba de o specie primitiva de amfibieni care s-a adaptat la noile conditii de mediu.

Biologii au mai descoperit si doua noi specii de soparle si alte patru de broaste. Oamenii de stiinta au facut un apel catre autoritati sa protejeze raul si habitatul unde a fost gasita broasca, mai ales ca zona risca sa fie poluata de exploatarile de aur si de defrisarile ilegale.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele