IT & C

Bomba atomica si reality show-urile sunt cele mai neinspirate inventii

Sacii din plastic si cartile de credit sunt alte inovatii daunatoare, clasate intr-un top realizat de catre un site cultural din Marea Britanie. Peste 1.000 de internauti au votat cele mai neinspirate idei ale tuturor timpurilor, pe site-ul 24 Hour Museum, care este finantat de guvernul britanic si promoveaza muzeele, galeriile de arta si mostenirea culturala a Regatului Unit, relateaza BBC News. Proiectul s-a derulat cu ocazia programului anual “Luna Muzeelor si Galeriilor”, care se deruleaza in Marea Britanie pe parcursul lunii mai.

Imediat dupa , care a adunat cele mai multe voturi, stau reality show-urile. Lista este continuata de pedeapsa cu moartea, sacii din plastic si cartile de credit, care ocupa locurile trei, patru si cinci.

De cealalta parte, sondajul a generat si un top al celor mai bune inventii realizate vreodata.Locul intai este ocupat de roata, iar Internetul ocupa pozitia secunda. Urmeaza in clasament penicilina, egalitatea intre sexe si pilula contraceptiva.

Sondajul 24 Hour Museum s-a aplecat si asupra persoanelor care au dat nastere celor mai mari idei din istorie. Castigator a fost desemnat inventatorul renascentist Leonardo da Vinci , iar pe locurile doi si trei s-au situat naturalistul britanic Charles Darwin, respectiv Martin Luther King , unul dintre luptatorii pentru drepturile civice ale persoanelor de culoare din Statele Unite.

In ceea ce priveste stocarea ideilor umanitatii, muzeele au fost desemnate fruntase. Bibliotecile au fost votate pe locul doi, iar arhivele digitale pe trei. “Muzeele si galeriile joaca un rol unic in pastrarea si prezentarea unora dintre cele mai mari inovatii si inventii din istoria umanitatii”, a declarat Lloyd Grossman, presedintele asociatiei britanice Campania pentru Muzee, sub egida careia functioneaza si site-ul 24 Hour Museum.

“Rezultatele obtinute ne-au conturat personalitatile si ideile din trecut care inseamna cel mai mult pentru noi. Au pus in acelasi timp cateva semne de intrebare in legatura cu modul in care vom conserva ideile si inovatiile care vor aparea de acum inainte”, a mai adaugat el.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele