IT & C

Bogatii vor apa de ploaie filtrata prin acoperis

Snobii lumii au acum un nou produs pe care sa-si arunce banii. Sticlele de H2O (pe care persoanele nesofisticate o numesc apa) constituie cea mai mare noutate cu care restaurantele reusesc sa-si ademeneasca clientii bogati. Si nu vorbim aici despre „banala” apa minerala, fie ea si Perrier. Este vorba despre sortimente noi de apa si, oricat ar parea de ciudat, sunt persoane dispuse sa scoata din buzunar si 20 de lire sterline pentru un pahar din pretiosul lichid. Trecem cu vederea faptul ca nici unul dintre acesti „consumatori” cu bani de aruncat in stanga si dreapta nu-si pot da seama de diferenta dintre apa de la robinet si cea pe care magazinele si restaurantele o eticheteaza drept „de lux”. Ce este de remarcat insa este nevoia acestor consumatori de a bea ceva ce nu este disponibil multora. Si cum apa este un element disponibil tuturor, cu exceptia celor nascuti in zonele desertice, s- a nascut industria „apei exorbitante”. MAHALO, DIN FUNDUL PACIFICULUI Astfel, cei dispusi sa scoata din buzunar 28 de lire sterline se pot delecta, la restaurantul hotelului londonez Claridge’s, cu o sticla de „apa din adancul Pacificului”, numita Mahalo, noteaza The Daily Mail. Este destinata clientilor preocupati de poluare, care doresc sa bea cea mai curata apa. In acest scop, potrivit prezentarii marcii, se pompeaza apa de la aproape 1000 de metri adancime, din adancul oceanului Pacific, in apropiere de insulele Hawaii. Apa astfel rezultata se imbuteliaza intr-o banala sticla de plastic, i se lipeste o eticheta „fitoasa” si se transporta direct pe masa clientului. „Aceasta apa din adancul oceanului a fost initial un ghetar care s-a topit in urma cu mii de ani”, susura „Meniul de Apa” de la Claridge’s. Apa de ghetar topit costa de vreo 30 de ori mai mult decat un litru de benzina si probabil produce mai multa poluare, fiind transportata de-a lungul si de-a latul globului. Un alt exemplu de pret absurd de mare pentru o sticla de apa il reprezinta marca „Just Born Spring Drops” (un fel de „picaturi de parau nou-nascute”). Aceasta apa calatoreste tocmai din India, unde se naste in Muntii Nilgiris si este „filtrata natural prin munti, dupa care iese la suprafata intr-un mediu protejat din punct de vedere ecologic” pentru pretul de 21 de lire sterline sticla. „Cunoscatorii” stiu ca aceasta marca are un gust „usor si deloc agresiv”. 9.500 DE PICATURI DE PLOAIE O alta „ciudatenie” a lumii apelor imbuteliate este o apa minerala care isi croieste drumul prin Anzi, pana la o fabrica de imbuteliere din Patagonia. Aceasta costa doar 9 lire sterline per sticla, la fel de „ieftina” ca si sora sa din Tasmania , apa de ploaie tropicala filtrata prin acoperisul casei, o adevarata „delectare” pentru papilele gustative. Sticla de apa de acoperis din Tasmania contine nu mai putin de 9.500 de picaturi de apa de ploaie, conform etichetei. Pentru neinitiati, „meniul de apa” al vestitului hotel londonez ofera si apa de la robinet – gratis. Ceilalti sunt indemnati sa aleaga intre 30 dintre „cele mai fine ape” din intreaga lume, inclusiv cele enumerate mai sus. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele