IT & C

#pompe #apa rece #ocean #uragan #tehnologie #brevet #bill gates

Bill Gates propune o "tehnologie" de oprire a uraganelor

Bill Gates propune un mecanism de stopare a efectelor devastatoare cauzate de uragane.

Cu ajutorul mai multor pompe si conducte se va extrage apa rece din ocean. Aceasta va fi imprastiata apoi in calea uraganului pentru a-i diminua intensitatea.

Inventie brevetata

Bill Gates a brevetat deja inventia in 2008, dar aceasta a fost facuta publica in data de 9 iulie 2009. Gates a colaborat cu diferiti oameni de stiinta, printre care si Ken Caldeira de la Carnegie Institution din Washington. Din pacate, Bill Gates sau alti reprezentanti ai fundatiilor Melinda Gates Foundation si Caldeira nu au facut nici un comentariu asupra brevetului.

Kerry Emanuel de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) declara ca ideea nu este imposibila. Aceasta a recunoscut ca in cazul in care sunt puse in functiune destule pompe, ele ar fi capabile sa diminueze puterea unui uragan . Kerry a mai declarat ca o temperatura scazuta cu 5 grade Celsius ar putea opri un uragan.

Cum functioneaza

Pentru a diminua puterea unui uragan, Gates va incerca sa pozitioneze salupe echipate cu turbine in calea lui. Acestea vor imprastia apa rece pompata din adancul oceanului sau al marii pentru a raci suprafata calda a apei, locul de unde uraganul isi absoarbe puterea. Mai mult, sistemul lui Gates ar face o treaba dubla, adica pe langa imprastierea apei reci, acesta ar pompa in adancuri apa calda de la suprafata.

Totusi, exista si sceptici. Michael Mann , specialist in clima la Pennsylvania State University in State College declara ca desi idea pare mai mult o poveste fantastica, nu este un proiect care ar trebui ignorat, desi comportamentul uraganelor se schimba in functie de o serie larga de factori.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele