IT & C

#lcd #led #benq v2420

BenQ V2420 Review

Monitoarele incep sa devina tot mai mari in diagonala, dar tot mai subtiri ca profil si asta datorita tehnologiei care pe zi ce trece evolueaza tot mai mult. In plus, utilizatorul incepe si el sa fie din ce in ce mai atent la mult mai multe detalii atunci cand alege un monitor. O diagonala generoasa, o rezolutie ridicata, greutate mica, spatiul pe care il ocupa sau consumul unui model sunt doar o parte din aceste lucruri.

Benq V2420 este unul dintre cele mai noi modele ale producatorului, monitorul avand o diagonala de 24 de inch si tehnologia LED . Modelele LED sunt o catergorie relativ noua pe piata, dar acestea incep sa acapareze tot mai mult teren datorita trasaturilor pe care le poseda.

Caracteristicile lui BenQ V2420

Pe langa diagonala generoasa de 24 de inch, monitorul BenQ V2420 dispune de un ecran LED backlit care suporta o rezolutie full HD de 1900 x 1080 px. Mai mult, modelul suporta formatul wide de 16:9, iar pentru ca BenQ V2420 dispune de tehnologia LED, luminozitatea si constrastul sunt mult mai bune in comparatie cu versiunile de monitoare LCD standard.

O alta trasatura a lui BenQ V2420 este grosimea. Modelul are un profil foarte fin, care desi pare fragil este destul de robust si rezistent. Marginile monitorului, cat si piciorul si stativul sunt realizate dintr-un plastic lucios, care desi face intreg monitorul sa para mai stilat, va fi acoperit rapid de urme de amprente. Daca esti genul de utilizatorul care acorda o atentie curateniei monitorului, acest detaliu va fi destul de deranjant.

Totusi, pentru a obtine o forma atat de subtire, cei de la BenQ au facut o serie de limitari . Modelul dispune doar de porturi DVI, VGA si cel pentru alimentare, iar BenQ V2420 nu are sloturi USB sau difuzoare incorporate. Audiofilii vor simti si lipsa unui slot pentru castile audio.

Cum se comporta

Instalarea lui BenQ V2420 se face foarte rapid. Spre deosebire de alte modele, stativul modelului se ataseaza de piciorul monitorului cu ajutorul unui surub si nu prin clame. Aceasta tehnica usureaza foarte mult munca utilizatorului, dar si protejeaza monitorul.

Totodata, cablurile se ataseaza foarte usor in porturile lor pentru ca utilizatorul nu va mai trebui sa incline monitorul pentru a vedea unde trebuie introdusa mufa. Totusi, aceasta caracteristica ar putea fi privita cu "ochi rai" de unii. Mufetele introduse in sloturile lor vor sta vertical, ocupand un anumit spatiu pe birou.

Tastele de control ale meniului monitorului sunt ascunse in nisa de jos a ecranului. Acest lucru "da bine" la aspectul general al lui BenQ V2420, dar ingreuneaza controlul sistemului. Totusi, navigarea prin meniu se face relativ usor, chiar si pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu astfel de activitati.

Vizionarea pe BenQ V2420

Totusi, cel mai important detaliu cand vine vorba despre un monitor este cel legat de vizionare, iar BenQ V2420 se descurca admirabil. Culorile si detaliile redate de BenQ V2420 sunt foarte bune si nu obosesc ochii nici dupa vizionari indelungate. Unele probleme pot fi intampinate de cei care folosesc BenQ V2420 la navigarile de internet si alte activitati de acest gen.

Pentru ca luminozitatea lui BenQ V2420 este mai ridicata decat in cazul modelelor CCFL s-ar putea ca ochii sa oboseasca mai repede daca utilizatorul nu seteaza nivelul de luminizitate dorit. Un alt detaliu care ar putea "enerva" impatimitii filmelor este setarea contrastului care probabil va dura mai mult decat este cazul.

Totusi, BenQ V2420 se desurca mai mult decat bine. Monitorul impresioneaza cu o lista buna de plusuri si prezinta foarte putine neajunsuri. Ce il fac pe BenQ V2420 un produs fiabil? Pretul care este foarte echilibrat pentru calitatea ridicata a imaginii, consumul redus, aspectul modelului si usurinata de utilizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele