IT & C

#benq #hd ready #monitor

BenQ anunta primul lor LCD HD Ready

Compania BenQ a anuntat recent ca va lansa primul lor monitor LCD in format 16:9 HD Ready.

Dupa spusele reprezentantilor producatorului, modelul numit G900HDA este mai istet, mai subtire si mai ecologic.

"Prin aceasta gama de monitoare, BenQ demonstreaza modul in care motto-ul companiei nu se refera doar la echipamente hardware si tehnologie, ci si la mediul inconjurator”, a declarat Peter Chen, General Manager al BenQ Technology Product Center.

16:9 devine un standard

Formatul ecranului de 16:9 devine noul standard la nivel global al producatorilor de monitoare. Acestei mode s-a alaturat si compania BenQ care isi prezinta noile modele de monitoare LCD cu format al ecranului de 16:9.

“Prin noile modele eficiente din punct de vedere energetic si cu nivel redus de emisii speram sa stabilim un nou standard pentru monitoarele in format 16:9 si in domeniul responsabilitatii fata de mediul inconjurator”, a mai spus Peter Chen.

Acestea au rezolutie de 720p, incorporeaza tehnologii cu impact redus asupra mediului si beneficiaza de un raport pret-calitate foarte bun.

Primul monitor din aceasta gama este BenQ G900HDA. Acesta are un format al ecranului de 16:9 pentru redare fidela a continutului HD si de tehnologie de iluminare duala a ecranului. Tehnologie are aceelasi standard de luminozitate de 300 cd/m2 pe care o au si ecranele cu patru lampi.

Pro mediu

Utilizarea tehnologiei de iluminare duala permite realizarea unei economii semnificative de energie, reducerea emisiilor de dioxid de carbon si de vapori de mercur.

Tehnologia BenQ de iluminare duala a ecranului are mai multe avantaje comparativ cu tehnologia conventionala de iluminare cu patru lampi.

Modelele cu diagonale de 18,5 inchi (47 de cm) isi mentin nivelul de luminozitate de 300 cd/m2 si rata de contrast dinamica de 10,000:1, dar au un consum total de energie de 30 de wati, in timp ce emisiile de dioxid de carbon sunt reduse cu 25% iar cele de vapori de mercur cu 50%.                                                                                                                                                                                                                                                                        

Alte avantaje

Printre alte avantaje ale noii serii de monitoare BenQ HD se numara si faptul ca toate aplicatiile multimedia, office sau de gaming au o calitate mult mai buna.

Acest lucru se datoreaza timpului de raspuns de 5 ms, rezolutiei 720p si tehnologiei BenQ Senseye+Photo, care imbunatateste imaginile afisate prin prelucrarea lor digitala si prin oferirea a cinci moduri presetate de functionare - standard, dinamic, foto , film si sRGB.

Imaginile sunt vizualizate au o rata dinamica de contrast de 10.000:1 ce permite afisarea de nuante profunde de negru pentru a sublinia detaliile intunecate ale imaginilor.

Distributie in Romania

Modelul BenQ G900HDA va fi disponibil in magazinele Carrefour incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie, la pretul de 479 RON cu TVA inclus. Monitorul este disponibil in nuantele negru si argintiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele