IT & C

Bancile, nemultumite de sistemul informatic

Organizatiile bancare din intreaga lume au un grad tot mai redus al satisfactiei referitoare la vechile sisteme informatice utilizate si intentioneaza sa isi actualizeze tehnologia, pentru a ramane competitive, arata un studiu realizat de doua companii de consultanta si cercetare, Celent, respectiv Novametrie, in colaborare cu SAP, Accenture si European Financial Management and Marketing Asssociation.

PROBLEMELE COMPANIILOR. 70% dintre directorii de banci implicati in acest studiu au declarat ca lipsa de flexibilitate a sistemelor informatice este cea mai mare problema care sta in calea succesului strategiilor lor de afaceri.

EXPLICATIILE MANAGERILOR. Aproape jumatate dintre respondenti au numit drept cauze ale lipsei de competitivitate costurile ridicate de intretinere a infrastructurii, precum si lipsa integrarii sistemelor informatice.

Pentru a face fata acestor probleme, un numar semnificativ de banci intentioneaza sa isi inlocuiasca sistemele informatice pentru operatiunile bancare (core banking) in urmatorii cinci ani. Termenul de "core banking" a fost folosit pentru a defini suma tuturor componentelor IT care permit bancilor sa isi administreze produsele si serviciile financiare de baza, incluzand datele referitoare la clienti, depozite bancare , imprumuturi, tranzactii de plata si carduri de credit.

Dintre aceste banci, 30% se afla in Europa, peste 35%, in regiunea Asia-Pacific si peste 20%, in America de Nord.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele