IT & C

#sony #dslr #alpha

Au fost lansate primele DSLR-uri cu oglinda translucida

Gama de camere digitale cu obiective interschimbabile de la Sony este completata de doua noi modele compacte, cu de raspuns extrem de redus: Alpha55 si Alpha33. Usoare si compacte, camerele au posibilitatea de a fotografia 10 cadre pe secunda folosind modul ultra rapid AF alaturi de functia de inregistrare Full HD

Noile camere digitale utilizeaza tehnologia cu oglinda translucida, un sistem optic cu oglinda fixa situata intre senzorul principal si cel de autofocus . Previzualizarea imaginilor cu rezolutie mare se poate realiza concomitent cu detectia scenelor, care poate fi utilizata in orice moment - fie prin intermediul ecanului LCD ajustabil de 7,5 cm (3 inch), sau prin intermediul vizorului electronic Tru-Finder. Acest lucru faciliteaza fotografierea obiectelor aflate in miscare sau filmarea calipurilor in format Full HD.

Tehnologia cu oglinda translucida depaseste limitarile traditionale ale camerelor digitale SLR datorita constructiei mecanice simplificate, care ajuta la reducerea dimensiunilor camerelor. Totodata, aceasta noua tehnica permite realizarea fotografiilor la o viteza foarte mare de 10 cadre pe secunda pentru Alpha55 (7 cadre pe secunda pentru Alpha33) in modul Continuous Priority AE. Aceasta este cea mai mare viteza de captura inregistrata de camerele cu obiective interschimbabile, echipate cu senzorul APS-C.

Noul sistem dezvoltat de detectie in 15 puncte asigura focalizare rapida in modul AF (autofocus), focalizand cu precizie pe obiectele aflate in miscare, in momentul in care sunt realizate cadre consecutive. Acest lucru permite camerelor Alpha55 si Alpha33 sa surprinda cadre intr-o fractiune de secunda sau sa sublinieze trasaturi delicate in momentul in care se realizeaza portrete.

Inclinarea si rotirea fara restrictii a ecranului (pana la 270 de grade) faciliteaza incadrarea fara efort a fotografiilor, indiferent de unghiul de captura. Datorita ecranului LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3 inch) (16:9) cadrele pot fi previzualizate cu detalii superbe si un contrast puternic.

In plus, cele doua camere beneficiaza de un electronic cu o rezolutie de 1,15 milioane de px care ofera imagini clare si incadrare extrem de precisa. Ajustarile de expunere, de profunzime si de culoare pot fi previzualizate in timp real, fie prin intermediul vizorului, sau a ecranului LCD. Compozitiile fara efort sunt facilitate de grila de control a vizorului si a ecranului LCD, alaturi de un nou panou de indicatoare

Camerele Alpha55 si Alpha33  sunt compatibile cu intreaga gama de obiective cu montura A, ce cuprinde peste 30 de modele si ofera stabilizatorul de imagine SteadyShot INSIDE incorporat. Acest sistem integrat de stabilzare a imaginii ofera patru pasi de expunere si corectie a miscarilor, in momentul in care fotografiile sunt realizate fara  trepied.

Ambele camere sunt compatibile cu cardurile de memorie Memory Stick PRO Duo (incuzand si Memory Stick PRO-HG Duo) si SD (incluzand si formatele SDHC si ), care sunt comercializate separat. Cardul de memorie Memory Stick PRO-HG Duo HX 30 MB ofera cea mai buna performanta in cazul fotografiilor cu cadre consecutive, sau in cazul transferului de date pe un alt suport. Modelele DSLR Alpha55 si Alpha33 vor fi disponibile incepand cu luna septembrie 2010.





 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele