IT & C

#seashell #eee pc 1008p #asus

Asus Eee PC 1008P Review

Prezentat oficial in cadrul Consumer Electronic Show (CES), Asus Eee PC 1008P este unul dintre cele mai "sofisticate" notebook-uri ale producatorului Asus, din punct de vedere al design-ului.

Mai precis, cel care sta in spatele look-ului aparte, este designer-ul american Karim Rashid, iar gadgetul face parte din familia de Asus Seashell.

Caracteristicile lui Asus Eee PC 1008P

Lansand la o parte design-ul care "va lua ochii fetelor" in special, noua "scoica" de la Asus vine cu o serie de caracteristici interesante printre care se numara procesorul Intel Atom N450 de 1,66 GHz care favorizeaza viata lunga a bateriei netbook-ului.

Fata de alte netbook-uri Asus Eee PC, modelele Seashell sunt ceva mai subtiri. In ciuda siluetei subtiri a netbook-ului, modelul este foarte stabil, adica partea ecranului este foarte bine ancorata in balamale. Ca dimensiuni, modelul masoara 262 x 180 x 26,2 mm si cantareste in jur de 1 kg.

Pentru fabricarea carcasei netbook-ului, a fost necesara o tehnica speciala denumita IMR (In-Mold Roller). Asus Eee PC 1008P este disponibil in doua cariante de culori: roz (Hot Pink) si maro (Coffee Brown).

Conectivitate

Ce si in cazul altor netbook-uri, cuvintele cheie sunt portabilitatea si compactibilitatea, prin urmare anumite lucruri trebuie sacrificate atunci cand vine vorba de conectori. De accea si Asus Eee PC 1008P vinte dotat cu doua sloturi USB, unul plasat pe latura dreapta si unul pe cea stanga.

Totusi, ce este de ramarcat in cazul acestui netbook este sistemul de camuflare al tututror sloturilor, acestea fiind ascunse in spatele unor clapete pentru a pastra un design cat mai placut. Modelul Asus Eee PC 1008P mai este dotat cu port Ethernet si sloturi pentru castile audio si microfon, plus slot USB pe latura dreapta.

Pe cea stanaga se gasesc cititorul de carduri SD/SDHC, grilul de aerisire si o clapeta cu doua sloturi, inca unul USB si cel "VGA". Lucrurile stau totusi altfel, pentru ca un slot normal VGA nu a "incaput" pe aceasta latura, cei de la Asus au aplicat alta varianta si anume conectarea lui print-o alta iesire care are atasata "mufa" VGA. Aceasta din urma se afla ascunsa intr-un loc in partea dorsala a netbook-ului, in forma unui modul detasabil.

Altfel, Asus Eee PC 1008P vine dotat cu suport pentru cablu Ethernet, modul Atheros AR9285 pentru conexiunea WLAN standard de 802.11 b/g/draft-n si Blueooth, adica ca dotarile normale unui gadget actual. Totusi, conexiunea Bluetooth este diferenta dintre modelele mai vechi ale Asus Seashell si cele prezentate recent.
Software si pachet

Noul Seashell Asus Eee PC 1008P vine la bord cu sistemul de operare Windows 7 Starter de 32 biti. Altfel, utilizatorul mai primeste la pachet si o suita de alte programe printre care se numara Adobe Reader 9, software-ul camerei web E-Cam, Skype, o versiune "trial" de 60 de zile a Microsoft Office 2007 (Excel 2007, OneNote 2007, PowerPoint 2007 si Word 2007) plus antivirusul" Trend Micro Internet Security.

La pachet, netbook-ul nu este foarte incarcat. Astfel, daca utilizatorul simte nevoia de alte ustensile ca adaptor special, carcasa protectiva, incarcator netbook de masina, mouse optic, un drive USB extern sau altele, va trebuie sa le achizitioneze separat.

Ecran, tastatura & touchpad

Ecranul lui Asus Eee PC 1008P are o diagonala de 10,1 inch si are iluminare LED backlight. Modelul are o rezolutie nativa de 1024 x 600 pixeli. Imaginea redata de ecran este buna, dar unghiurile de vizualizare nu sunt indicate, imaginea va fi perfecta exact din fata.

Deschis, laptopul isi va etala tastatura, care, desi de dimensiuni mici, are butoane foarte bine separate intre ele, iar folosirea lor se face relativ usora. Totusi, pana cand utilizatorul se va obisnui cu plasarea butoanelor pe suprafata de plastic, va avea anumite probleme, ca apasarea gresita, plasare unor taste fiind diferita din cauza dimensiunii tastaturii. Sub randurile de butoane se gaseste touchpad-ul.

Touchpand-ul este unul din punctele forte ale modelului, fiind foarte bine camuflat, dar usor de folosit. In primul rand acesta este asuns in spatele unui suprafate cu "bule", textura care ajuta utilizatorul sa delimiteze zona in care se poate desfasura. Altfel, sub touchpad, exista tastele "mouse"-ului, reprezentante printr-o singura tasta lunguiata.

Cum se comporta

Ca performante modelul se prezinta bine. Modelul ruleaza usor si rapid sistmul Windows 7 Starter, si pentru editari rapide de text sau navigari pe internet este pefect, dar nu va putea reda formate high-def. Totusi, pentru ca Asus a tinut mortis sa instaleze o serie de software-uri pe netbook, gadget-ului ii va trebuie mai mult timp sa booteze. Imaginile afisate de ecran sunt de o claritate buna, cu detalii cat de cat bogate, culori decente, dar pentru ca s-a optat pentru ecranul lucios care reflecta imagini, folosirea lui in locuri cu multa lumina va fi o adevarata problema. Pentru ca "textura" ecranului va retine si multe amprente, utilizatorul va trebuie sa aiba si grija la acest detaliu.

Conectivitatea la internet este ridica, modelul fiind capabil atat de Ehternet, cat si de Wi-Fi. Mai mult netbook-ul Asus Eee PC 1008P are si Bluetooth, singurul lucru care il trage in jos sunt cele doua porturi USB, care sunt prea putine. Din punct de vedere "vizual" modelul este un adevarat succes chiar daca culorile in care este disponibil, sunt mai limitate decat la rivali. Mai mult forma, finisajele si compacticitatea ii garanteaza un loc cel putin in lista de preferinte ale fanilor. Un lucru care nu poate fi neglijat este pretul modelului va fi un factor foarte important in alegerea unui model din serie.

Asezarea butoanelor si porturilor este relativ buna. Bateria, este una din bilele albe ale modelului deoarece acumulatorul se incarca foarte repede si rezista foarte bine mai ales daca Wi-Fi-ul sau Bleutooth-ul nu sunt activate. Un alt detaliu de care se poate tine cont este "gaming"-ul, care poate fi efecutat pe acet model daca e jocul are o rezolutie mica. Maximul HD pe care il suporta acest Asus Seashell este rezolutia de 720p. Altfel, chiar daca modelul are boxe integrate Asus 1008P nu reda un sunet prea bun.

Ultimul cuvant

Netbook-ul Asus Eee PC 1008P este un model frumos, aceasta fiind de fapt si trasatura care il va scoate in evidenta in randurile alter modele de acest gen. Ca specificatii tehnice, aceasta se aseamana foarte mult cu netbook-urile mai putin softisticate ca design deja existente pe piata.

Asus Eee PC 1008P primeste puncte pentru infatisare, casrcasa rezistenta, dar impunatoare, tastautra usor de folosit, procesorul Intel Atom, conectivitatea relativ ridicata si poate chiar suita de software-uri din dotare, dar este depunctat de textura reflexiva a display-ului si putinele porturi USB.

Din pacate, chiar daca modelul poate "fura ochii targului" nu se stie cati vor opta pentru un model "frumos", cu specificatii relativ "modeste", mai ales cand pretul este cu mult diferit de modelele rivale, care chiar daca nu la fel de "aratoase" sunt capabile de aproximativ aceleasi operatiuni.

Galerie foto Asus Eee PC 1008P Seashell

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele