IT & C

#oak ridge national laboratory #fermi #cuda #nvidia

Arhitectura nVidia Fermi implementata intr-un supercomputer

oak ridge national laboratory (ORNL) anunta ca viitorul Supercomputer va integra cele mai noi unitati de procesare vizuala cu arhitectura nVidia CUDA cu numele de cod " Fermi ".

Destinat cercetarilor din domenii precum energie, schimbari climaterice, Supercomputerul a fost proiectat de ORNL pentru a deveni de 10 ori mai rapid decat cel mai puternic supercomputer al momentului.

Premiera

Acest Supercomputer reprezinta o premiera pentru Oak Ridge, implementand o arhitectura bazata pe co-procesare (GPU si CPU). Alaturi de Laboratorul American Oak Ridge, "Fermi" a obtinut sprijinul si altor organizatii de top precum Bloomberg, Cray, Dell, HP, IBM si Microsoft.

Tehnologia Fermi a fost prezentata in cadrul evenimentului inaugural al companiei la GPU Technology Conference, in San Jose, California, arhitectura Fermi dispune de un set de caracteristici care accelereaza performanta pe un segment mai larg de aplicatii decat pana acum.

Stiinta si tehnica

Arhitectura "Fermi" se alatura familiei de unitati de procesare vizuala nVidia de ultima generatie: GeForce, Quadro si Tesla, dispunand de o serie de tehnologii indispensabile procesarii inovatoare, asa cum sunt: C++, complementar suportului deja existent pentru C, Fortran, Java, Python, OpenCL si DirectCompute , ECC, 512 nuclee CUDA si multe altele.

"Primele doua generatii de unitati de procesare vizuala cu arhitectura CUDA i-au permis companiei nVidia sa intre in universul procesaii stiintifice, oferind sporuri semnificative de performanta in varii tipuri de aplicatii"
, a afirmat Bill Dally, chief scientist nVidia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele