IT & C

#xeon #nehalem #intel

Arhitectura Intel sustine platformele de supercomputing

Mai mult de patru din cinci calculatoare listate in TOP 500 Supercomputers sunt echipate cu procesoare Intel, iar compania anunta noi tehnologii care vin in ajutorul oamenilor de stiinta , cercetatorilor si inginerilor.

Astfel Intel ofera o putere de calcul mai mare, care va ajuta la accelerarea proiectelor de stiinta si inginerie, cum ar fi crearea unor noi medicamente si cercetari legate de schimbarile climatice.

Intel in varianta mai buna

In prima jumatate a anului 2010, Intel Corporation va lansa o noua varianta optimizata de high performance computing ( HPC ) al procesorului " Nehalem -EX". Noul chip cu sase nuclee va avea o frecventa de lucru mai mare decat cea a versiunilor cu 8 nuclee ale procesoarelor Nehalem-EX si va oferi o serie de avantaje in lucrul cu anumite sarcini HPC.

Comparativ cu solutiile actuale, consumatorii vor putea beneficia de o latime de banda mai mare a memoriei si de o capacitate sporita a acesteia. De asemenea, va fi posibila construirea de supersisteme, ce integreaza cu pana la 256 de astfel de chip-uri; un cluster de supercalculator poate integra mai multe astfel de sisteme.

De asemenea, Intel a anuntat disponibilitatea programului beta pentru Intel Ct technology, la sfarsitul anului 2009. Tehnologia Intel Ct permite o programare paralela mai usoara in limbajele C si C++, realizandu-se o paralelizare automata a codului de-a lungul procesoarelor multi-core.

Procesor Intel Xeon 5500

Doar in cele cateva luni scurse de la lansare, procesorul Intel Xeon 5500, cunoscut anterior sub numele de cod "Nehalem-EP" a reusit sa isi puna amprenta asupra comunitatii HPC, fiind integrat in 21 de sisteme din topul 100.

"Conform listei Top500, create pe baza benchmark-ului Linpack, datorita unei adoptari rapide a seriei de procesoare Intel Xeon de catre industrie, Intel are in acest moment un numar record de supersisteme"
, a precizat Richard Dracott, General Manager al Intel High Performance Computing Group.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele