IT & C

Arheologii au gasit o piramida considerata disparuta

Arheologii egipteni au descoperit joi, in Saqqara, Egipt, o piramida veche de 4.000 de ani considerata pana acum disparuta.

Se crede ca aceeasi pirammida a mai fost descoperita o data in urma cu 200 de ani, dar situl arheologic de atunci a fost inghitit pentru 200 de ani de nisipurile desertului. Zahi Hawass, coordonatorul echipei de arheologi , este de parere ca piramida a fost construita de Menkauhor, un faraon cvasinecunoscut care a domnit doar opt ani.

In anul 1842 arheologul german Karl Richard Lespius a mentionat aceasta piramida in insemnarile provind descoperirile sale, referindu-se la ea cu numele de “Piramida fara cap”, datorita faptului ca acesteia ii lipseste partea superioara. Nisipurile desertului au acoperit insa vestigiile scoase la iveala de cercetatorul german pe care nu le-a mai vazut nimeni de atunci.

Baza piramidei a fost dezvaluita dupa indepartarea unei movile de nisip inalte de aproximativ opt metri. Pentru aceasta etapa a cercetarii a fost necesar un an si jumatate.

Stilul arhitectonic folosit la construirea edificiului indica faptul ca acesta a fost contruit in timpul celei de-a cincea dinastii egiptene, plasata intre anii 2.465 i.e.n. Si 3.325 i.e.n., cu aproximativ 200 de ani dupa construirea marii piramide din Giza .

Arheologii continua cercetarile in zona Saqqara. Ei spera ca vor mai descoperi alte piramide subsidiare celei principale si alte inscriptii de valoare istorica.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele