IT & C

Apple micsoreaza Mac-urile si iPod-ul

In avanpremiera MacWorldExpo se vehiculau o serie de informatii conform carora Apple va iesi la rampa cu hardware nou. Zvonurile s-au dovedit a fi adevarate. Seful de la Apple, Steve Jobs, a prezentat saptamina aceasta un calculator micsorat (numit Mac mini ), care nu este mai mare decit o unitate CD-ROM, dar care include atit conectori VGA si DVI, cit si unitati CD-RW/DVD-ROM, USB 2.0, FireWire 400 si posibilitatea de conectare a unui set de casti. Mac mini va fi disponibil incepind cu 29 ianuarie 2005, la un pret recomandat de 499 de euro (1,25 GHz G4, 40 GB), respectiv 599 de euro (1,42 GHz G4, 80 GB), inclusiv cu sistemul de operare Panther si noul iLife 05, acesta din urma prezentat si el tot la MacWorldExpo. Tastatura si mouse-ul nu fac parte din pachet, tehnologiile WLAN si Bluetooth fiind de asemenea optionale.

iPod in varianta flash

Atentie deosebita a fost acordata insa player-ului muzical cu harddisk de la Apple, iPod, care a fost vindut in 2004 in nu mai putin de opt milioane de exemplare, dintre care 4,5 milioane inainte de Craciun.
Si pentru ca Apple doreste sa cucereasca si piata player-elor flash, compania a adus in lumina reflectoarelor modelul iPod shuffle . Player-ul fara display nu este mai mare decit un pachet de guma de mestecat, dispune de un conector USB 2.0 si poate comunica deopotriva cu Mac-uri si PC-uri. Via iTunes se poate realiza un playlist pentru iPod shuffle, aparatul putind fi utilizat si pe post de dispozitiv de stocare USB.
Pentru 512 MB capacitate de stocare pretul recomandat este de 99 de euro, 1 GB ajungind la 149 de euro. In Europa, livrarile sint preconizate a incepe chiar de saptamina viitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele