IT & C

#apple #ipad #lansare

Apple iPad, lansare cu probleme

Ziua de 3 aprilie 2010 a fost momentul in care fanii Apple au luat cu asalat toate punctele de distributie ale producatorului american pentru a pune mana pe cel mai nou gadget, si anume iPad -ul.

Totusi, lansarea unuia dintre cele mai asteptate gadgeturi ale anului a fost insotita de o serie de probleme.

Cel mai cautat iPad


Inainte de lansare, majoritatea fanilor au declarat ca vor cumpara versiunea "entry-level" a dispozitivului, cea cu memorie interna de 16 GB care are pretul de aproape 500 USD, in timp ce restul prefera varianta cea mai costisitoare, cea cu 64 GB care costa in jur de 700 USD.

Dispozitivele sunt de acum disponibile in variantele de 16, 32 si 64 GB. Cel mai ieftin model costa aproape 500 USD si vine la pachet cu 16 GB spatiu de stocare si conectivitiate 3G. Celalalte modele cu 3G ale iPad-ului costa in jur de 600 USD ( 32 GB ) si 700 USD (64 GB).

Modelele cu Wi-Fi vor fi mai scumpe, astfel, versiunea de 16 GB va putea fi achizitionata la un pret de aproape 650 USD, varianta de 32 GB cu 3G si Wi-Fi va costa 729 USD, iar cea de 64 GB va putea fi cumparata la pretul de 850 USD.

Probleme cu iPad-ul

Una dintre cele mai mari incercari ale iPad-ului este conectivitatea Wi-Fi. Utilizatorii au luat cu asalt forumul Apple si s-au plans de semnal wireless foarte slab, deconectarea din retea sau vitezele de navigare foarte mici. Pe langa acestea au mai existat si plangeri referitoare la imposibilitatea incarcarii iPad-ului la PC-urile cu Windows sau sincronizarea cu alte dispozitive.

Ca raspuns la aceste plangeri, cei de la Apple au postat luni o serie de documente de suport prin care isi instruiau utilizatorii ce sa faca in anumite situatii. Totusi, s-ar putea ca probleme sa dispara odata cu lansarea unei noi versiuni de sofware.

Totusi, una dintre cele mai "arzatoare" probleme ale dispozitivului este securitatea. Sistemul pe care Steve Jobs il lauda atat de mult a fost spart in cateva minute de un hacker . Pe nume de "cod" MuscleNerd, acesta a si postat un video in care declara ca are "access de root", ceea ce inseamna ca dispozitivul din dotarea hacker-ului poate rula orice cod si program, nu doar cele indicate de Apple.

Specificatii tehnice iPad

Apple iPad
are o grosime de doar 12 mm si o greutate de aproximativ 700 grame si vine echipat cu un ecran sensibil la atingere care masoara 9,7 inch. Display-ul, principala caracterisitica a dispozitivului are o rezolutie de 1024 x 768 pixeli si dispune de tehnologia IPS (in-plane switching), care permite utilizatorului sa aiba o vizibilitate mai buna din unghiuri.

Pentru acest gadget, cei de la Apple au realizat si propriul lor procesor, astfel modelul dispune de un CPU A4 de 1 Ghz. La capitolul conectivitate Apple iPad-urile se vor clasifica in doua categorii: cele care vor avea doar 3G si cele care vor dispune si de Wi-Fi. Chiar daca modelul s-a lansat peste hotare, inca nu se stie cand va ajunge in Romania si cine va fi principalul distribuitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele