IT & C

#apple #iphone #ipod #explozie #comisia europeana

Apple investigheaza dispozitivele care explodeaza

Cele mai recent probleme a gigantului Apple sta in dispozitivele iPod si iPhone care explodeaza.

In prezent compania investigheaza cauzele care ar fi putut provoca explozia unor modele de iPod si iPhone.

Comisia Europeana

Noile rapoarte venite din randul utilizatorilor de dispozitive Apple au ingrijorat Comisia Europeana care a cerut companiei americane raspunsuri. Reprezentantii Apple au delcrata ca in prezent investigheaza problema si ca nu au inca un raspuns clar.

"Acestea sunt incidente izolate si nu este o problema generala. Problemele semnalate care au aparut si in media isi vor gasi rezolvarea imediat ce Apple va descoperi cauzele. Avem nevoie de mai multe informatii asupra acestor incidente"
, au declarat reprezentantii companiei intr-un comunicat catre Comisia Europeana.

Explozii iPhone

Cele mai recente incidente in care au fost implicate dispozitivele Apple vin din Franta, Marea Britanie si Olanda. Un adolescent din Franta a declarat ca a fost ranit la ochi dupa ce iPhone-ul prietenei lui a explodat, iar un barbat din Marea Britanie a raportat un iPod care a explodat dupa ce a fost scapat pe jos.

Totodata, un olandez a spus ca iPhone-ul 3G propriu a facut o gaura in scaunul masinii dupa ce a luat foc. Alte asemenea 15 incidente au mai fost raportate si in alte tari, in toate cazurile dispozitivele explodand sau luand foc.

Alte probleme

Nu este pentru prima oara ca Apple se confrunta cu asemenea probleme. Imediat dupa lansarea celui mai nou model iPhone, terminalul 3GS, compania americana a trebuit sa dea explicatii in cazul unor incidente asemanatoare.

Utilizatorii de iPhone 3GS au scris pe forumul site-ului oficial Apple ca terminalele se supraincalzesc in timpul convorbirilor si ca este imposibil sa mai fie tinute la ureche atunci cand acest fenomen se intampla. O alta problema a noului model este cea a versiunii in alb, de 32 GB, a telefonului Apple. Utilizatorii s-au plans ca dupa incalzire, carcasa devenea roz, iar unii au mentionat ca invelisul de plastic al telefonului dadea semne ca se topeste.

Pe forumul Apple, inginerii companiei au dat urmatoarea explicatie: "atunci cand temperatura interna a telefonului o depaseste pe cea normala , terminalul nu va mai functiona cum trebuie si nu va mai putea fi incarcat, va afisa unele erori sau va avea un semnal slab".

Sfaturile Apple

Totusi, raspunsul Apple la aceasta problema nu este tocmai plauzibil sau multumitor pentru utilizatori. Reprezentantii companiei au declarat ca modelul se supraincalzeste de la conditiile atmosferice.

Pentru a intari aceasta declaratie ei au mai rugat utilizatorii sa nu lase terminalul in interiorul masinii, unde temperaturile pot varia foarte mult. Apple si-a mai instruit utilizatorii sa inchida terminalul atunci cand acesta se incalzeste si sa nu il foloseasca in lumina solara directa.

Din pacate Apple a ignorat complet plangerile utilizatorilor care au declarat ca terminalul se comporta la fel si atunci cand nu este folosit in masina sau "sub soare".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele