IT & C

Apple Computers poate folosi simbolul marului

Compania americana Apple Computers a castigat un proces la Londra care ii permite sa foloseasca in continuare simbolul marului.
O companie britanica infiintata de legendara formatie Beatles este cea care a inregistrat prima marca respectiva si care in ultimii ani a acuzat Apple ca ii incalca drepturile.

Exista doua mari marci Apple: Apple Computer , care a fost creata in California, in 1976, al carei logo este un mar muscat intr-o parte, si Apple Corps, o firma infiintata de Beatles in 1968 al carui simbol este un mar verde, din soiul Granny Smith.

Ambele companii au co-existat in virtutea unui acord care spune ca folosirea simbolului marului se poate face in paralel, daca obiectele lor de activitate nu sunt similare.
Insa Apple Computers a lansat acum cinci ani un dispozitiv care a schimbat industria muzicala: lectorul portabil mp3 Ipod.

Impreuna cu acesta, firma americana a deschis si o pagina de internet de unde se poate descarca muzica - iTunes.
Compania celor de la Beatles a afirmat ca Apple Computers a intrat in mod evident pe teritoriul sau si a dat-o in judecata.

Insa judecatorul din Marea Britanie a dat un verdict in favoarea celor de la Apple Computers, afirmand ca firma americana nu incalca legile de protejare a drepturilor de autor.
De-a lungul intregului proces, avocatii producatorului de computere si lectoare mp3 au sustinut ca Apple nu face altceva decat sa transfere informatie, prin intermediul internetului, nefiind vorba de o afacere propriu-zisa din domeniul muzical.

Decizia de luni inseamna ca Apple Computers va putea folosi in continuare simbolul marului pe popularul sau site Itunes.

Daca judecatorul ar fi decis ca firma celor de la Beatles avea dreptate, compania americana ar fi pierdut dreptul de a folosi acest logo si ar fi fost nevoita sa plateasca drept compensatie o suma de cateva milioane de dolari.


sursa: BBC

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele