IT & C

#apple #ipad #tableta apple

Apple a platit 60 milioane dolari pentru a pastra numele "iPad"

Apple a platit 60 milioane dolari companiei chineze Proview pentru a incheia orice disputa legala cu privire la numele "iPad". Procesele legate de numele tabletei ar fi putut opri productia tabletelor Apple in China.

Cu 60 milioane dolari, suma modica pentru Apple, compania americana a rezolvat conflictul cu Proview pentru numele celei mai cunoscute tablete din lume. Apple a achizitionat in 2009 numele "iPad" de la filiala taiwaneza a Proview pentru suma de 54.000 dolari.

Compania-mama din China a negat insa validitatea contractului si a pornit mai multe procese importriva Apple. Motivul pentru care compania americana a decis sa plateasca atat de mult tine de amenintarea cu restrictiile de import si export, scrie Geek.com.

Daca Proview ar fi obtinut la tribunal restrictii de export pentru tableta Apple, produsa doar in China, situatia ar fi afectat compania puternic la nivel global.

Foto: Gizchina.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele