IT & C

#android #mobile #sisteme de operare #sisteme de operare mobile #domina piata

Android domina piata sistemelor de operare mobile

Sistemul de operare al Google ruleaza pe mai mult de jumatate dintre telefoanele mobile vandute la nivel mondial in trimestrul 3 (T3) al acestui an. Comparativ cu trimestrul 3 din 2010, acum cota de piata a Android a crescut cu 5,6%, potrivit Gartner.

In intervalul de timp amintit, Android a detinut o cota de piata de 52,5% din piata, urmat de Symbian (cu 16,9%) si iOS-ul Apple cu 15%. La nivel global, in trimestrul 3 al acestui an au fost vandute 60 de milioane de telefoane care ruleaza Android. Per total, in intervalul iulie - septembrie 2011 in lume au fost comercializate 440,5 milioane de telefoane mobile. Potrivit Gartner, 115 milioane de unitati au reprezentat smartphone -uri. Acelasi studiu releva faptul ca BadaOS (Samsung) s-a vandut mai bine decat Windows Phone 7 . In acelasi timp, Samsung a devenit compania cu cele mai bune vanzari de smartphone-uri in perioada de timp mentionata. Ca numar total de unitati comercializate la nivel mondial (smartphones/non smartphones) Nokia ramane lider cu 105,3 milioane de telefoane vandute in trimestrul 3.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele