IT & C

#amprenta digitala #buletin #romania

Amprenta digitala, solutie impotriva furtului de identitate

Romania va intra intr-o noua era din 2011, atunci cand cartile de indentitate si pasapoartele vor avea inca un element de securitate: amprenta personala a titularului.

Proiectul se afla in lucru la Ministerul de Interne , care sustine urmatoarele: "Noile buletine ofera garantii suplimentare cetatenilor, asigurandu-se un grad de protectie ridicat impotriva furtului de identitate."

In noul proiect de lege al Ministerului Administratiei si Internelor se propune ca buletinul sa fie denumit carte electronica de identitate de tip " ". Aceasta va contine datele personale ale titularului, atat in format tiparit, cat si in format electronic.

Prin urmare, cartea electronica de indentitate va avea un chip care va contine fotografia digitala a titularului, amprentele a doua dintre degetele acestuia, adresa de domiciliu, plus istoricul schimbarilor de adresa.

Datele de pe noul tip de buletin vor putea fi identificate de mai multe autoritati ca: serviciile secrete, institutiile care activeaza in domeniul apararii, ordinii publice si justitiei, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Ministerul Sanatatii, Ministerul Finantelor, institutiile de asistenta sociala si politia locala .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele